Hyppää sisältöön

Suomi-koriksen suurlupausta Miro Littleä hehkutetaan Yhdysvalloissa – loukkaantuminen uhkaa mahdollisuuksia Susijengin EM-joukkueeseen

Miro Little jätti nilkkavamman takia väliin kaksi ottelua nuorten EM-kisojen B-divisioonassa. Ylen asiantuntija Pieti Poikola sanoo, että täydessä kunnossaan Little olisi vahvistus myös Susijengin EM-joukkueelle.

Miro Little pallon kanssa MM-karsintaottelussa Ruotsia vastaan kesäkuun lopulla. Kuva: Mauri Ratilainen / EPA-EFE / All Over Press

Koripallon miesten EM-kisat pelataan 1.–18.9.2022 välisenä aikana. Suomen otteita seurataan Ylen kanavilla.

Suomalaisen koripallon superlupaus Miro Little oli kansainvälisen mediahuomion kohteena alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa elokuun alussa. Little, 18, nousi valokeilaan, kun yhdysvaltalainen urheilumedia ESPN (siirryt toiseen palveluun) hehkutti Suomen pelintekijän suorituksia. ESPN arvioi Littlen kisojen kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi.

Little on myös tyrkyllä Suomen miesten joukkueen Susijengin kokoonpanoon syyskuussa pelattaviin EM-kisoihin.

– Mirolla oli nuorten kisoissa vähän erityyppinen rooli, eivätkä pelit tietenkään ole suorasti verrannollisia miesten kisoihin. Hän on kuitenkin aikuisten otteluissa osoittanut, että on maailmanluokan lahjakkuus, Yle Urheilun asiantuntija Pieti Poikola sanoo.

Little pelasi Susijengin mukana kesäkuun MM-karsinnoissa ja oli esimerkiksi Ruotsia vastaan kentällä lähes 12 minuuttia.

Hän jäi nilkkavamman takia varotoimenpiteenä sivuun nuorten kisojen kahdesta viimeisestä ottelusta. Loukkaantuminen saattaa hankaloittaa mahdollisuuksia tulla valituksi Susijengin EM-ryhmään.

Poikolan mukaan Littlen vamman vakavuus selviää myöhemmin.

– Ei ole tarkempaa tietoa kuin että vamma ei ollut iso. Mutta toki, kun puhutaan aikuisten kisoista, jossa pelaa maailman parhaita koripalloilijoita, nuoren pitää olla sataprosenttisessa kunnossa, että kisoihin kannattaa lähteä tai tulee valituksi.

Little ei pystynyt osallistumaan miesten joukkueen harjoitusleirille, kun Susijengi kohtasi (siirryt toiseen palveluun) kahdesti Liettuan. Poikolan mukaan nuorella pelintekijällä on ominaisuuksia, kuten pallollinen puolustaminen ja levypallopeli, joilla hän pystyisi auttamaan Suomen joukkuetta.

– Täydessä kunnossa hän ehdottomasti tavoittelee kisapaikkaa. Suomella on tietyllä tapaa kaikkien aikojen lahjakkain joukkue ja laajin pelaajarinki, joten kilpailu on todella kova. Suomi pystyy valitsemaan 12 miestä, joista jokainen tuo jotain joukkueeseen.

Suomen nousu nuorten EM-kisojen A-divisioonaan jäi pienestä kiinni

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien koripallomaajoukkue sijoittui kolmanneksi EM-kisojen B-divisioonassa elokuun alussa.

Ennakkotiedoista poiketen vain kaksi joukkuetta nousi A-divisoonaan. Suomi hävisi välierässä Tanskalle pistein 75–77, joten nousu jäi pienestä kiinni.

– Ristiriitaiset tunnelmat, koska saavutimme sen, mikä alun perin oli tavoite, mutta selvisi, ettei kolmas nousekaan, niin jäi vähän vajaaksi, joukkueen päävalmentaja Mikko Tupamäki sanoo Koripalloliiton tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Little teki alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa keskimäärin 15,6 pistettä per ottelu. Hän sijoittui pistetilastossa 13:nneksi.

Levypallotilastoissa (9,4 / ottelu) hän oli turnauksen viidenneksi paras.

Lue myös:

Miro Little, 18, on suomalaisen koripallon suurin lupaus sitten Lauri Markkasen – heittää viikossa 2 000 kertaa omalla ajalla

Susijengi varmisti paikan MM-jatkokarsintaan, kun Ruotsi kaatui 16 pisteen erolla – pisterohmu Markkanen pääsi vauhtiin vaikean alun jälkeen

Maxhunin ja Markkasen loppuhetkien kolmoset nostivat Susijengin hekumalliseen koripallovoittoon Kroatiasta

Susijengi kotiyleisön eteen EM-kisoissa 2025 – Suomelle myönnettiin alkulohko