Hyppää sisältöön

Nuoret Leijonat jäi Kanadan jalkoihin – Antti Pennanen: "Henkisesti jäi vähän vajaaksi koko ajan"

Kanada juhli kotikaukalossaan Nuoria Leijonia vastaan. Suomi sai hengen päälle viimeisessä erässä.

Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Suomi jäi Kanadan jalkoihin jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Edmontonissa. Kisaisäntä oli selvästi edellä ja juhli voittoa maalein 6–3.

Suomi on näin ollen lohkonsa toinen ja pelaa puolivälierässä B-lohkon kolmosta Saksaa vastaan.

– Hyvä alku peliin. Ensimmäiset viisi minuuttia olimme kiinni pelisuunnitelmassa ja sitten Kanada sai kolmesta paikastaan käytännössä jokaisesta maalin. Ne olivat erittäin hienoja maaleja. Siihen jäimme varmaan henkisesti jumiin, päävalmentaja Antti Pennanen harmitteli.

Nuoret Leijonat oli kahdessa ensimmäisessä erässä vaisu. Kanada loisti erityisesti irtokiekoissa ja kiekottomassa pelissä. Se voitti kaksinkamppailut ja karkasi useita kertoja läpiajoon nopealla reagoinnillaan.

Kisaisäntä tylytti avauserään kolme maalia. Ensin Brennan Othmann ohjasi viivavedon verkkoon ajassa 6.14. Vajaa kuusi minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski ylivoimalla, kun Tyson Foerster lapioi irtokiekosta maalin Ridly Greigin yksilösuorituksen ansiosta.

Kanada juhli avauserässä kolmesti maalia. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Kanadan kolmas maali oli ensi kesän ykkösvaraukseksi povatun Connor Bedardin näytös. 17-vuotias nuorukainen luisteli oikealta laidalta loistavaan paikkaan ja viritti huipputarkan sekä nopean laukauksensa yläkulmaan.

– Emme saaneet sellaista alkua, mitä halusimme. Meillä oli pari paikkaa, mutta emme tehneet niistä. Kanada sai muutaman maalin eteen ja emme enää pystyneet nousemaan, hyökkääjä Roby Järventie luonnehti.

Nuoret Leijonat nousi vielä avauserän lopulla pukukoppimaalilla peliin mukaan. Kalle Väisänen petasi keskelle paikan Samuel Heleniukselle, jonka laukaus painui yläkulmaan.

Suomi juhlimassa Samuel Heleniuksen osumaa. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

"Erä meni läpi sormien"

Kanada latoi kuitenkin heti toisen erän alkuun kylmää vettä Leijonien niskaan. Pelikello ehti kulua vain 31 sekuntia, kun Greig pisti irtokiekon verkkoon.

Nuoret Leijonat ei saanut toisessakaan erässä Kanadan nopeita kääntöjä kuriin. William Dufour pääsi läpiajoon kahdesti ja Kent Johnson kertaalleen. Suomi selvisi näistä ainoastaan Leevi Meriläisen torjuntojen ansiosta.

Kanada iski lopulta ylivoimalla. Tällä kertaa verkkoa heilutti suorasta syötöstä Mason McTavish. Osuma oli sentterille turnauksen seitsemäs.

– Toinen erä meni läpi sormien ja se oli jahtaamista, Pennanen tiivisti.

Suomi sai juonesta kiinni

Päätöserän alussa Suomen Joakim Kemell kavensi tilanteeksi 2–5 ohjaamalla Topi Niemelän laukauksen verkkoon. Suomi sai maalista henkeä päälle ja pääsikin minuutin ajaksi kahden miehen ylivoimalle.

Suomi oli ylivoimalla kaikkiaan kuusi minuuttia putkeen, sillä Juuso Mäenpäätä polvella taklannut Will Cuylle sai 5+20-minuutin rangaistuksen ja joutui ennenaikaisesti suihkuun.

Suomi ei onnistunut näistä ylivoimista, mutta myöhemmin Leijonat käytti erikoistilanteensa. Viimeistelyssä onnistui Roby Järventie, joka tinttasi kavennuksen Kemellin syötöstä.

Kanadan Dufour sai iskeä loppulukemat 6–3 tyhjään maaliin.

– Kolmannessa erässä saimme vähän joukkoja kasaan ja juonesta kiinni. Henkisesti jäi vähän vajaaksi koko ajan. Saimme hyvää oppia ja vastassa oli erinomainen joukkue. Jotenkin jäi sellainen olo, että mahdollisuus on ehdottomasti, Pennanen tiivisti.

Päivitetty kello 7.36: Lisätty tieto tulevasta pudotuspelivastustajasta.

Lue myös:

Nuorten Leijonien tunne jäänyt vajaaksi – asiantuntija huolissaan: "Pahimmassa tapauksessa Kanada voi pyyhkiä Suomella lattiaa"

Nuoret Leijonat murjoi Slovakian huipputehokkaalla ylivoimalla – Joakim Kemell selvisi rajusta polvitaklauksesta