Hyppää sisältöön

Wilma Murron 80-vuotiaalle isoäidille liikuttava yllätys – katso herkkä hetki stadionilla

Wilma Murron läheiset seurasivat Euroopan mestaruuden tuonutta finaalia Münchenissä. Valmentaja Jarno Koivusella on Murron kanssa pitkä yhteinen historia, jonka mestaruus kruunaa.

Euroopan mestari Wilma Murto halasi lämpimästi isoäitiään Münchenin EM-seiväsfinaalin jälkeen
Euroopan mestari Wilma Murto halasi lämpimästi isoäitiään Münchenin EM-seiväsfinaalin jälkeen

Münchenin olympiastadionilla Wilma Murron läheiset seurasivat tiiviisti kultajuhliin päättynyttä seiväsfinaalia. Kisareissu oli yllätys helmikuussa 80 vuotta täyttäneelle isoäidille, Tarja Murrolle. Euroopan mestaruus ja uusi Suomen ennätys ovat syntymäpäivälahjoja, jotka toivat luonnollisesti myös tunteet pintaan.

– Ei voi mitään, se kuuluu asiaan, Tarja kommentoi finaalin jälkeen.

– Todella hieno juttu. Kyllä ne on ihania kuin noin onnistuu.

Tämän jutun pääkuvaa klikkaamalla voi katsoa Murron ja hänen isoäitinsä tunteikkaan halauksen kisan jälkeen.

Wilma Murron isoäiti Tarja Murto seiväsfinaalin jälkeen. Katso haastattelu kuvaa napauttamalla.

Wilman vanhemmat Matti Murto ja Sari Murto myönsivät kokeneensa katsomossa useita tiukkoja hetkiä seuratessaan tyttärensä EM-finaalia.

– Ei paljoa enempää voi toivoa yhdeltä kisalta. Kyllä nyt tuli kaikki, mitä oli otettavissa, isä Matti sanoi ylpeänä.

EM-finaali toi Sarin mieleen alle 20-vuotiaiden MM-kisat vuodelta 2016. Tuolloin vasta 17-vuotias Murto hyppäsi edelleen voimassa olevan nuorten maailmanennätyksen 471.

– Silloin kilpailu vain lähti menemään ja nyt oli samanlainen, että yks kaks kaikki onnistui.

Vanhemmat ovat nähneet tyttärensä potentiaalin. Ennen finaalia Sari uskoi Wilman yltävän tulokseen 480, mutta tulos 485 tuli hänen mukaansa bonuksena.

– Hän on se meidän tyttö, joka on aina ollut, mutta tietysti on aina hienoa, kun lapsi onnistuu. On tämä hienoa juhlia tällaisella stadionilla ison yleisön kanssa meidän tyttäremme menestystä, Sari kuvaili.

Veli Kalle Murto kertoi, ettei juhlia ole suunniteltu etukäteen, vaikka hän olikin aavistanut siskon kovat hypyt etukäteen.

– Varmasti juhlitaan alkaen tästä hetkestä. Juhlitaan, eivätkä juhlat lopu tähän päivään.

Kultamitalisti Wilma Murto kertoi herkistymisestään EM-finaalin jälkeen.

Wilma Murto kertoi liikutuksestaan kisan jälkeen Ylen tv-haastattelussa. Murto oli nähnyt perhettä ja muita läheisiä katsomossa, mikä nosti tunteet pintaan.

– Tästä on aika paha laittaa paremmaksi, vaikka voittaisin tästä eteenpäin mitä tahansa. Jotakuinkin koko "Murron klaani" oli täällä paikalla, muita kavereitani ja ihan älyttömästi muitakin suomalaisia, Murto sanoi.

– Kyllä tämä menee hyvin pitkäksi aikaa kärkeen sellaisissa kokemuksissa, mitä on. Muutama ekstrakyynel tuli, kun katsoi, että ketä katsomossa on, Murto herkisteli.

Valmentaja Jarno Koivunen kommentoi Wilma Murron kanssa yhdessä tehtyä työtä. Katso haastattelu kuvaa napauttamalla.

Valmentaja Jarno Koivunen on kulkenut pitkän matkan yhdessä tuoreen Euroopan mestarin kanssa. Yhteistyö on alkanut Murron juniorivuosista ja Euroopan mestaruus kruunaa tähän asti tehdyn työn täydellisesti.

– Aika hyvin meni, Koivunen kommentoi heti finaalin jälkeen.

Merkittävänä asiana Koivunen näkee nuorten maailmanennätyksen, jonka Murto hyppäsi vuonna 2016. Sen jälkeen tiet huippu-urheilun maailmaan olivat auki, vaikka tie onkin ollut välillä mäkinen.

– Tässä on ollut vähän kantojakin kaskessa, mutta on vain jatkettu tekemistä ja painettu eteenpäin. Nyt se näytti tuovan tulosta.

Edellisestä seiväsmitalista on 40 vuotta ja samalla edellisestä naisen voittamasta yleisurheilumitalista 20 vuotta.

– On lajin kannaltakin hienoa, että nyt onnistumme. Ehkä saamme muutaman uuden Wilma Murron tuonne kentille jatkossa.

Lue myös:

Wilma Murto voitti EM-kultaa! Murskasi Suomen ennätyksen ja dominoi ratkaisevalla hetkellä

Kommentti: Wilma Murto näpäytti hänet hylännyttä maailman suurinta välinevalmistajaa – osoitti Euroopan mestarin merkkejä kesken finaalin

Wilma Murto oli talvella uransa parhaassa kunnossa, mutta putoaminen seiväskuoppaan pilasi kevään: "Siinä oli aikamoinen henkinen työ"