Hyppää sisältöön

Superlupaus Saga Vanniselta, 19, mieletön debyytti arvokisoissa! Kovin suomalaisveto 28 vuoteen – kommentoi lakonisesti suoritustaan

Saga Vannisen kymmenes sija naisten seitsenottelussa on paras sijoitus sitten vuoden 1994. Vanninen otteli ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan pisteet 6 045.

Saga Vannisen maaliintulo 800 metrillä
Saga Vannisen maaliintulo 800 metrillä

Münchenin EM-viikko nähdään Ylen kanavilla 11.–21.8. Suorat lähetykset, kohokohdat, kisojen aikataulun, kiinnostavat uutiset ja puheenaiheet löydät Ylen kisasivulta.

Seitsenottelija Saga Vannisen, 19, uran ensimmäiset aikuisten arvokisat sujuivat mainiosti. Vanninen sijoittui Münchenissä kymmenenneksi pistein 6 045.

Se on paras suomalaissijoitus EM-tasolla 28 vuoteen. Tina Rättyä oli kahdeksas vuoden 1994 EM-kisoissa Helsingissä. Sen jälkeen Tiia Hautala on parhaimmillaan ollut 11:s.

Seitsenottelun Euroopan mestari oli Belgian Nafissatou Thiam, joka juhli muutama viikko sitten Oregonissa myös MM-kultaa. Thiamin voittopisteet olivat 6 628. Puolan Adrianna Sulek nappasi hopeaa ja Sveitsin Annik Kälin oli pronssilla.

Vannisen kokonaispisteet 6 045 jäivät 226 pistettä hänen ennätyksestään.

– Ihan hyvä ja opettavainen kokemus, jos ei muuta, Vanninen kertasi tunnelmiaan Petra Mannerin tv-haastattelussa.

Mitä opit?

– Ei tule mitään yksittäistä mieleen, mutta ylipäätään.

Vanninen teki kaksi lajikohtaista ennätystä. Kuulassa Vannisen uudet ennätyslukemat ovat 15,08. Päätöslajissa 800 metrillä hän juoksi uuden ennätyksensä 2.22,76.

Hän antoi lakonisen vastauksen, kun haastattelussa kysyttiin, miten eri lajit menivät.

– Kuulan ennätys jäi positiivisena mieleen. Muissa lajeissa olisi voinut vähän parantaa, Vanninen totesi.

Saga Vanninen työnsi kuulan ennätyksensä

Vannisen arvokisadebyytistä erityisen vaikuttavan tekee, että hän oli vain pari viikkoa sitten Kolumbian Calissa voittamassa nuorten maailmanmestaruutta seitsenottelussa.

Kaksi ottelua näin lyhyessä ajassa ei ole mikään läpihuutojuttu vaativassa ja raskaassa lajissa. Vanninen on otellut tänä kesänä yhteensä neljä kokonaista seitsenottelua.

– Nämä kaksi kisaa tulivat vähän lähekkäin. Mutta muuten neljä ottelua kaudessa menee.

Lue myös:

Camilla Richardsson juoksi jälleen komean ennätyksen EM-finaalissa, Jakob Ingebrigtsen ylivoimaiseen mestaruuteen – Yle seuraa EM-yleisurheilua

Saga Vanninen otteli ruotsalaislegenda Carolina Klüftin rinnalle – asiantuntijan mukaan ME-tulos on liian kova tavoite

Saga Vanninen voitti jälleen seitsenottelun kultaa nuorten MM-kisoissa

Välierässä huikean Suomen ennätyksen juossut Viivi Lehikoinen saattaa saada EM-finaaliin salaisen aseen – "Sopii varmasti suomalaisille"

Wilma Murron äiti huomasi tyttäressään tuttuja eleitä ja tajusi mitä oli tulossa – jopa kansainväliset supertähdet hehkuttavat suomalaista

Tajusitko kultahuuman keskellä, kuinka kovan tuloksen Wilma Murto tuli tehneeksi? Kaikkien aikojen tilastossa edellä enää Aki Parviainen