Hyppää sisältöön

Camilla Richardsson hurjana EM-kisoissa, murskasi ennätyksiä – ennen kautta tehty kova päätös osoittautui oikeaksi

Camilla Richardsson vaihtoi 3 000 metrin estejuoksun sileisiin matkoihin. Huippuesitykset Münchenin EM-kisoissa todistivat, että päälajin vaihto oli oikea ratkaisu.

Camilla Richardsson juoksi ennätyksensä 5 000 metrillä
Camilla Richardsson juoksi ennätyksensä 5 000 metrillä

Münchenin EM-viikko nähdään Ylen kanavilla 11.–21.8. Suorat lähetykset, kohokohdat, kisojen aikataulun, kiinnostavat uutiset ja puheenaiheet löydät Ylen kisasivulta.

Camilla Richardsson juoksi jälleen uuden ennätyksensä Münchenin EM-kisoissa. Torstai-iltana Richardsson paransi 5 000 metrillä ennätystään aikaan 15.16,71, joka toi suomalaisjuoksijalle sijan 10.

Richardssonin edellinen ennätysaika 15.30,08 oli juhannukselta. Kisojen avauspäivänä maanantaina Richardsson paransi jo 10 000 metrin ennätystään. Juoksija oli kuitenkin selvästi palautunut edellisestä juoksustaan.

– Olen tiennyt tämän kesän aikana, että tällaisia tuloksia olisi mahdollista juosta. Kun oli se kymppi maanantaina, ajattelin, että katsotaan. Mutta olin ilmeisesti ihan palautunut, Richardsson kommentoi finaalin jälkeen.

– Oli yllättävän hyvät jalat. Alusta lähtien tunsin, että tästä tulee hyvä.

Camilla Richardssonin jalat olivat kevyet myös 5 000 metrillä. Katso Richardssonin haastattelu kuvaa napauttamalla.

Kilpailun toinen suomalaisjuoksija Ilona Mononen ylsi ensimmäisessä aikuisten arvokisafinaalissaan sijalle 18. Vielä 3 000 metrin kohdalla Mononen oli omassa ennätysvauhdissaan, mutta viimeiset kaksi kilometriä olivat nuorelle suomalaisjuoksijalle haastavat. Monosen loppuaika oli 16.10,97.

– Se oli aikamoista työmaata, kyllä jaloissa tuntui. En tiedä, johtuiko se nuorten arvokisareissusta, enkä halua sanoa sitä suoraan niin sanotusti tekosyyksi, mutta tänään ei vain kulkenut mihinkään.

Elokuun alussa Mononen, 18, sijoittui nuorten MM-kisoissa 3 000 metrillä viidenneksi.

– Oli silti hieno juosta tänään ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa ja olen tietysti todella ylpeä Camillan huikeasta ennätysparannuksesta.

Tälle kaudelle 3 000 metrin estejuoksusta pidemmille juoksumatkoille vaihtanut Richardsson epäröi vielä kesän alussa ratkaisuaan. Hurjat tulosparannukset sileillä matkoilla osoittavat päätöksen olleen oikea.

– Nyt olen tyytyväinen. Kesän alussa vielä mietin, että oliko tämä nyt oikea päätös, mutta nyt tuntuu hyvältä.

Camilla Richardsson juoksee EM-kisojen 10 000 metrillä.
Camilla Richardsson juoksi uuden ennätyksensä 10 000 metrillä.

Lue myös:

Camilla Richardsson panostaa vain sileän radan kisoihin ja haaveilee kahdesta EM-finaalista

EM-kultaa voittanut 17-vuotias Ilona Mononen on raakile, joka nousi kahdessa vuodessa "ok-tasolta" Euroopan huipulle