Hyppää sisältöön

Peppi Konsteri, 18, keilasi EM-kultaa – edessä vielä huominen Masters-finaali: "Hienoa, jos pystyisi kisat lopettamaan vielä toiseen kultaan"

Suomen Peppi Konsteri voitti nimiinsä keilailun arvostetun all event -kilpailun EM-kultaa. Mestaruus varmistui joukkuekilpailussa, jossa Suomi sijoittui 7:nneksi.

Tuore Euroopan mestari Peppi Konsteri (vas.) voitti aiemmin EM-turnauksessa parikilpailun EM-pronssia Ani Juntusen kanssa (arkistokuva). Kuva: Keilailuliitto

Peppi Konsteri on keilannut all event -kilpailun kultaa EM-kisoissa Tanskassa. Kultamitali varmistui joukkekilpailun jälkeen perjantaina.

All event -kilpailumuodossa otetaan huomioon pari-, trio- ja joukkuekilpailun sekä henkilökohtaisen kilpailun tulokset. Yhteenlaskettu tulos muodostaa arvostetun all event -kilpailun pistetuloksen.

Jo perjantaiaamuna Konsteri päätti, että tänään tehdään tulosta.

– Oli sellainen olo, että nyt hankitaan se mitali, eikä anneta Ruotsille jokaista ykkössijaa. Pelattiin joukkueena tänään hyvin ja se varmasti auttoi myös ja vei ajatuksia pois, Konsteri kertoi.

All eventin voitto irtosi Konsterille 5013 pisteellä. Toiseksi sijoittui Ruotsin Anna Andersson, joka jäi suomalaisvoittajasta 35 pistettä.

Vähintään kolmen mitalin EM-kisat

Euroopan mestaruus on aikuisten EM-kisoissa debytoineelle Konsterille, 18, hänen uransa isoin henkilökohtainen saavutus. All eventissä menestyminen on Konsterille tuttua, sillä viime vuonna hän voitti saman kilpailumuodon kultaa nuorten EM-kisoissa.

Konsteri oli yllättynyt kisojen tuomasta menestyksestä, eivätkä hänen odotuksensa olleet korkealla ennen joukkuekilpailua.

Henkilökohtaisen mestaruuden lisäksi Konsteri voitti turnauksessa pari- ja triokilpailun pronssia. Päivän joukkuekilpailussa Suomi sijoittui seitsemänneksi.

"Yritetään pitää hyvää tekemistä yllä"

– Ennen kisoja en osannut laittaa suoranaisia tavoitteita, ja olosuhteet olivat aika vaikeat. Se, että pystyin pelaamaan hyvää ja tasaista peliä, tuli yllätyksenä, mutta tiedän kyllä, että pystyn tekemään tulosta tarpeen tullen.

Keilailussa olosuhteisiin vaikuttaa eniten radalle levitettävän öljyn määrä ja levitystapa. Öljyn ja radan luomat olosuhteet määrittävät jokaisessa kilpailussa käytettävät pallot ja heittovauhdit, Konsteri kuvaili.

Keilailun naisten EM-kisat jatkuvat vielä lauantaina Masters-kilpailulla. Edellinen suomalaisnaisen mestaruus tuli juuri mastersista, kun Krista Pöllänen voitti EM-kultaa vuonna 2010.

– Totta kai sinne mennään voittamaan, mutta sanotaan näin, että kisoissa ei ole enää mitään menetettävää. Kaikki, mikä tulee, on plussaa, eli nyt yritetään pitää sitä hyvää tekemistä yllä.

– Olisihan se hienoa, jos pystyisi kisat lopettamaan vielä toiseen kultaan.

Lue myös:

Ani Juntunen ja Peppi Konsteri varmistivat Suomelle keilailun MM-mitalin – "Ei tätä meinaa vielä ymmärtää"

Tomas Käyhkö keilasi debyytissään MM-hopeaa! Postin kautta ammattilaisuutta hakevan suomalaisen unelma on "keilata vain, eikä murehtia muusta"