Hyppää sisältöön

KuPS vei jälleen jalkapallon miesten Suomen cupin – juhlat keskeytyivät, kun kannattaja tippui katsomosta

Kuopion Palloseuran mestaruusjuhlat keskeytyivät, kun kuopiolaisten kannattaja tippui katsomosta. Stadionilla kuulutettiin, ettei katsojalla ollut hengenhätää.

KuPS juhli toista peräkkäistä jalkapallon Suomen cupin voittoa. Kuva: Lehtikuva

Kuopion Palloseura juhli Helsingin Olympiastadionilla lauantaina historiansa neljättä jalkapallon miesten Suomen cupin voittoa. KuPS otti toisen peräkkäisen cup-mestaruuden kukistamalla turkulaisen Interin 1–0. Voittomaali syntyi 88. minuutilla, kun Gabriel Bispo osui KuPS-kapteeni Henri Toivomäen keskityksestä.

Avausjakso ajoittaisen sateen keskellä tarjosi varsin avointa ja viihdyttävääkin peliä hyvin ääntä pitäneille kannattajille, ja niin Matias Riikonen Interin maalilla kuin kupsilainen virkaveljensä Johannes Kreidlkin pääsivät venymään hyviin torjuntoihin. Lähimpinä maalia olivat KuPSin Sebastian Dahlström ja Interin Rober Sierra, mutta tauolle lähdettiin maaleitta.

Toiselle puoliajalle saatiin aurinkoa, mutta maalit antoivat kirkkaassakin säässä odottaa. KuPS piti avauspuoliajan tapaan palloa suurimman osan ja sai kulmapotkuja sekä puolittaisia paikkoja, mutta turkulaisten puolustus pysyi tiiviinä ja sen verran hyvin kasassa, ettei osumia nähty.

Toinen peräkkäinen cup-finaalin jatkoaika näytti jo todennäköiseltä, kunnes punapaitaisten vastarinta lopulta murtui 88. minuutilla. Voittomaalin iskenyt Gabriel Bispo oli tullut vaihdosta sisään vain pari minuuttia aiemmin.

Pakosti horroksestaan herätetty Interin hyökkäys sai varsinaisen peliajan parin minuutin sekä kuuden lisäaikaminuutin aikana painetta KuPSin maalille. Pallo näytti osuvan rangaistusalueen sisällä myös KuPS-puolustajan käteen, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistuspotkua.

– Meidän suorituksemme oli tänään vähän kuin meidän koko kautemme. On mennyt vähän ylös-alas koko kauden. Annoimme kaikkemme, mutta tänään se ei riittänyt. Halusimme voittaa ja varmistaa paikan Eurooppaan, mutta tänään se ei onnistunut, Interin Tommi Jyry kommentoi.

KuPS kuittasi voitostaan pokaalin ohella 50 000 euroa sekä varman paikan ensi vuoden Konferenssiliigan karsintoihin.

Kannattajan putoaminen katsomosta keskeytti juhlat hetkeksi

KuPSin kultajuhlat keskeytyivät ennen kuin ehtivät alkaakaan, kun kuopiolaisten kannattajakatsomosta fani tippui katsomossa alemmalle tasanteelle. Palkintojenjako keskeytyi hetkeksi ja stadion hiljeni, kun paikalla ollut ensiapuhenkilökunta hoivasi kannattajaa. Kymmenisen minuutin kuluttua stadionilla kuulutettiinkin, ettei katsoja ollut hengenvaarassa.

Vastikään ensimmäisen A-maajoukkuekutsunsa saanut puolustaja Diogo Tomas oli huojentunut nähdessään, ettei kannattajalla ollut hätää.

– Onneksi nopeasti päästiin auttamaan. Näin, kun kaveri nosti nyrkkiä ja koko yleisö kannusti. Hieno juttu, ettei hänelle käynyt pahemmin, mutta kyllä se hetkeksi tietysti lannisti tunnelmaa, Tomas kommentoi.

Katsomosta tippunut kannattaja sai heti hoitoa Olympiastadionilla. Kuva: Lehtikuva

Tomas sanoi uskoneensa omiensa voittoon loppuun asti.

– Esitys meiltä oli todella tasavahva ja energinen. Kenttä oli aika raskas juosta, hyvin jaksoimme painaa hommia. Minulla oli tunne, että tulemme hoitamaan tämän, meillä oli niin paljon paikkoja.

Myös päävalmentaja Simo Valakari oli silminnähden ylpeä suojattiensa esityksestä.

– Olen eniten ylpeä siitä, miten jätkät tulivat tähän peliin ja pelasivat koko pelin. Voitto oli ansaittu. Olimme pallon kanssa erittäin vahvoja ja loimme riittävästi tilanteita.

– Nyt meillä on europaikka jo taskussa. Olemme antaneet itsellemme mahdollisuuden pelata Veikkausliigan mestaruudesta. Nyt nautimme pari päivää ja sitten keskitymme Veikkausliigaan. Usko minua, nämä bailut eivät lopu tähän iltaan!

Simo Valakaria, Diogo Tomasia ja Tommi Jyryä haastatteli Mats Ahlnäs.

Lue myös:

Veikkausliigan runkosarja pakettiin – HJK lähtee ylempään loppusarjaan kahden pisteen edulla KuPSiin