Hyppää sisältöön

Jyväskylän Kirittärien dramaattinen kausi päättyi Suomen mestaruuteen – Emma Körkkö päätti uransa huimalla tavalla

Jyväskylän Kirittäret on voittanut pesäpallon Suomen mestaruuden.

Kirittäret juhlii Suomen mestaruutta
Kirittäret juhlii Suomen mestaruutta

Jyväskylän Kirittäret on voittanut pesäpallon Suomen mestaruuden. Kirittäret kukisti neljännessä finaalissa yli 2 000 katsojan edessä Manse PP:n jaksovoitoin 1–0 (1–0, 1–1) ja vei finaalisarjan otteluvoitoin 3–1.

Mestaruus on naisten Superpesistä hallinneelle seuralle historian 16:s. Vuodesta 2016 lähtien Kirittäret on voittanut jo viisi mestaruutta.

Kirittärien sankari oli uransa mestaruuteen päättävä Emma Körkkö, joka löi kummallakin jaksolla yhden juoksun. Körkkö sai avausjaksolla apua ulkokentällä, mutta toisen jakson lyönti väliin oli vastustamaton sivallus.

30-vuotiaalle Körkölle mestaruus oli uran viides. Hänet on valittu urallaan kolme kertaa Vuoden naispesäpalloilijaksi. Hän on ollut pelaajien valitsemana lisäksi kahdesti paras sisäpelaaja ja viisi kertaa paras ulkopelaaja.

– Niin käsittämättömän hienot tunnelmat. Ei olisi voinut paremmin päättyä. Henkilökohtaisesti ja koko joukkueen kanssa on ollut niin vaikea kausi, Körkkö tunnelmoi Yle Urheilulle.

Emma Körkkö juhlimassa ensimmäistä juoksua avausjaksolla. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Kirittärien kausi oli monella tapaa vaikea. Joukkueen kakkospelinjohtaja Petri Kaijansinkko jättäytyi sivuun jo ennen kauden alkua. Kaijansinkko myönsi median uutisoinnin myötä syyllistyneensä vuonna 2014 seksuaaliseen häirintään.

Ykköspelinjohtaja Jussi "Nalle Viljanen" puolestaan jätti tehtävänsä kesken kauden terveydellisten syiden takia. Näin ollen Mattias Kitola astui johtamaan jyväskyläläisten peliä.

– Tämä päättyi mielettömän hyvin. Kyllä tämä on nyt tässä, Körkkö vahvisti uransa päättymisen.

Vuoden pesäpalloilijaksi urallaan niin ikään valittu Susanne Ojaniemi, 30, saavutti puolestaan ensimmäisen mestaruutensa. Uransa lopettava Ojaniemi oli aiemmin ollut häviämässä viidesti finaalisarjoja ja saavuttanut näiden lisäksi viisi SM-pronssia.

– En ole ihan vieläkään tätä tajunnut. Kyllähän tuo meidän ulkopeli oli koko ajan niin raudankovaa. Se oli kulmakivi tässä. Sisällä teimme aina tarvittavan. En osaa sanoa muuta, Ojaniemi tunnelmoi.

– Joukkue oli supersitkeä ja tiivis. Kausi ei ole ollut helppo. On tapahtunut joukkueen rakentamisessa kaikenlaista. Olemme olleet avoimia tunteiden suhteen. Se johdatti meidät tähän saakka, Ojaniemi jatkoi.

Kirittärien yksi onnistujista oli lukkari Mari Mantsinen, joka sekoitti vaikeilla ja myös väärillä syötöillään tamperelaisten sisäpeliä. Hän myös onnistui tekemään tilanteista tärkeitä paloja takapesille.

Lukkari Mari Mantsinen juhlimassa kotipesässä. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Lue myös:

SM-kultaan uransa päättävä Emma Körkkö itki enemmän kuin koskaan ennen: "Tuntuu erityisen erityiseltä"

"Tätä on tuskaista seurata" – Manse PP voitti hurjalla kunnarilla, mutta lukkarin lautaskammo oli kostautua

Superpesiksen finaaleissa rikottiin sääntöjä räikeästi ja täysin avoimesti – pelinjohtaja häpeää toimintaansa: "Petturiolo"

Vimpelin Veto juhlii Suomen mestaruutta – kuusinkertainen lyöjäkuningas sai ensimmäisen kultansa: "Nyt juhlitaan"

Kommentti: Vimpelin Veto häikäisi nuorilla kasvateillaan