Hyppää sisältöön

SM-kultaan uransa päättävä Emma Körkkö itki enemmän kuin koskaan ennen: "Tuntuu erityisen erityiseltä"

Emma Körkön mukaan Suomen mestaruus oli äärettömän hieno lopetus vaikealle kaudelle. Susanne Ojaniemen mukaan Kirittäret on puhunut avoimesti vaikeuksistaan.

Emma Körkkö: "Äärettömän hieno lopetus"
Emma Körkkö: "Äärettömän hieno lopetus"

Sunnuntaina Jyväskylän Hippoksella päättyi kaksi merkittävää pesäpallouraa, kun Emma Körkkö ja Susanne Ojaniemi lopettivat Suomen mestaruuteen.

Kaksikko juhli Jyväskylän Kirittärien seurahistorian kuudettatoista mestaruutta. Körkölle se oli uran viides, Ojaniemelle ensimmäinen.

Kolminkertainen Vuoden pesäpalloilija Körkkö totesi Ruudun televisiohaastattelussa, ettei hän ole koskaan itkenyt näin paljoa mestaruuden jälkeen. Hän myönsi, ettei kausi ole ollut kenellekään hirveän helppo.

– Meistä on tuntunut, että ihan hirveän moni ei ole meihin uskonut kaiken kokemamme jälkeen. Olemme koko ajan itse uskoneet ja nyt pääsimme näyttämään kaikille, mihin meistä on. Kaikki vaikeudet ovat tuoneet meitä yhteen ja tässä on lopputulos, Körkkö totesi Ruudun haastattelussa.

Katso videolta, miten Kirittäret juhli mestaruuttaan.

Kirittäret juhlii pesäpallon Suomen mestaruutta vuonna 2022.

Körkön viittaamat tapahtumat alkoivat talvella, kun kakkospelinjohtaja Petri Kaijansinkko myönsi syyllistyneensä vuonna 2014 seksuaaliseen häirintään ja väistyi tehtävästään.

Myöhemmin heinäkuussa ykköspelinjohtaja Jussi "Nalle" Viljanen jäi puolestaan pois toiminnasta terveydellisten syiden takia. Kirittärien peli ei ollutkaan kesällä täysin uomissaan, vaikka se pärjäsikin hyvin kärkijoukkueille.

– Tuntuu erityisen erityiseltä. Meillä ei ole ollut mitenkään helppo kausi joukkueena, ei myöskään henkilökohtaisesti tai monella muulla tässä joukkueessa. Tämä oli niiden kaikkien vaikeuksien jälkeen äärettömän hieno lopetus, Körkkö linjasi Yle Urheilulle.

Ojaniemen mukaan Kirittärien joukkue oli "supersitkeä ja tiivis". Avoimuus vei eteenpäin.

– Porukka on todella avoin. Olemme olleet todella avoimia kaikkien asioiden ja tunteiden suhteen. Se johdatti meidät tähän saakka, Ojaniemi puolestaan kommentoi.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Susanne Ojaniemi voitti uransa ensimmäisen mestaruuden. Hän oli aiemmin saavuttanut viidesti SM-hopeaa. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP
Körkkö mestaruuspokaali kädessään. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Körkkö jakaa kiitosta pelinjohtajan tehtävät ottaneelle Mattias Kitolalle. Hän nosti myös esiin psyykkisen valmentajan Riitta Holapan ja valmennusryhmään heinäkuussa siirtyneen Katja Saaren.

– Kitola on äärettömän hienosti ottanut homman haltuun. En usko, että moni olisi pystynyt samaan. Holapan Riitta ja Saaren Katja ovat täydentäneet todella hienosti. He ovat tuoneet pelitietoutta ja henkisen puolen asioita, Körkkö sanoi.

Kirittäret aloitti juhlansa tutulla tavalla uimalla pesäpallostadionin lähellä sijaitsevassa Köyhälammessa. Seuraavaksi joukkue aikoo mennä saunomaan.

Kirittärien pelaajat menivät tuttuun tapaan Köyhälampeen. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Körkkö kertoi edellisen kerran lopettamisestaan syksyllä 2019 voitettuaan Suomen mestaruuden Kirittärissä. Hän kuitenkin palasi kentälle jo seuraavana keväänä.

Miten tällä kertaa?

– En usko, että tällä kertaa (palaan). Tämä on jollain tapaa kuitenkin erilainen tunne, hyvin varma päätös. Kun sanon näin, niin kuitenkin käy toisin, Körkkö naureskelee, mutta vakavoituu.

– En usko oikeasti, että tulen takaisin.

Lue myös:

Jyväskylän Kirittärien dramaattinen kausi päättyi Suomen mestaruuteen – Emma Körkkö päätti uransa huimalla tavalla

"Tätä on tuskaista seurata" – Manse PP voitti hurjalla kunnarilla, mutta lukkarin lautaskammo oli kostautua

Vimpelin Veto juhlii Suomen mestaruutta – kuusinkertainen lyöjäkuningas sai ensimmäisen kultansa: "Nyt juhlitaan"

Kommentti: Vimpelin Veto häikäisi nuorilla kasvateillaan