Hyppää sisältöön

Emma Koiviston edustama sarjanousija Liverpool ylsi jättiyllätykseen kauden avauksessa – kaatoi hallitsevan mestarin Chelsean

Jalkapallon Englannin Superliigan piti käynnistyä jo viime viikonloppuna, mutta kuningatar Elisabetin poismeno siirsi avausta viikolla.

Liverpool ylsi jättiyllätykseen Englannin Superliigassa. Kuva: IMAGO/News Images/ All Over Press

Jalkapallon Superliigan sunnuntai oli yllätysten värittämä. Niistä suurimmasta vastasi Emma Koiviston edustama sarjanousija Liverpool, joka kaatoi kotonaan hallitsevan mestarin Chelsean 2–1.

Ottelun kaikki osumat syntyivät rangaistuspotkuista.

Chelsea sai otteluun unelma-alun, kun Gilly Flaherty rikkoi Guro Reitenia 55 sekunnin pelin jälkeen boksin sisällä. EM-kultaa Englannin kanssa juhlinut Fran Kirby vei vieraat pilkulta johtoon.

Chelsea hallitsi kenttätapahtumia, mutta Liverpoolille tarjoutui mahdollisuus tasoitukseen, kun pallo osui konkaripuolustaja Millie Brightin käteen rangaistusalueen sisällä.

Kadeisha Buchananin debyytti Chelsean paidassa Superliigassa ei sujunut yhtä mairittelevasti kuin Katie Stengelin Liverpool-debyytti. Kuva: Paul Greenwood/Shutterstock/All Over Press

Liverpoolin yhdysvaltalaisvahvistus Katie Stengel toikin kotijoukkueen tasoihin 67. minuutilla niin ikään pilkulta. Ottelu ratkesi 87. minuutilla, kun Chelsean tuore hankinta, Ranskasta siirtynyt kanadalaispuolustaja Kadeisha Buchanan kiskoi läpiajoon karanneen Stengelin nurin kysenalaisin keinoin rangaistusalueella.

Stengel iski 11 metristä illan toisensa ja ottelun voittomaaliksi jääneen 2–1-osuman.

Hallitsevalle tuplamestari Chelsealle tappio oli shokki. Joukkueen edellinen tappio Superliigassa on viime joulukuulta, kun se hävisi yllättäen Readingille 0–1.

Liverpool nappasi massiivisen voiton Chelseasta. Kuva: IMAGO/News Images/ All Over Press

Viime kaudella Brightonia edustanut Koivisto teki liigassa Liverpool-debyyttinsä ja pelasi ottelussa 71. minuuttia. Hän on onnistunut Chelsean kaatamisessa debyytissään myös aiemmin: aikanaan Brighton kaatoi Chelsean niin ikään 2–1.

Manchester City taipui Villa Parkilla

Superliiga alkoi yllätyksellä jo sunnuntai-iltapäivänä, kun Aston Villa kaatoi maali-ilottelussa Manchester Cityn 4–3. Ottelu pelattiin seuran miesten joukkueen kotistadionilla Villa Parkilla.

Viime kauden pronssimitalisti City on yksi vahvimmista mitalisuosikeista myös tällä kaudella. Joukkue heikentyi kuitenkin kauden alla, kun se menetti muun muassa EM-finaalin parhaaksi pelaajaksi valitun Keira Walshin.

Tinja-Riikka Korpelan ja Eveliina Summasen Tottenham aloitti kautensa 2–1-voitolla Leicesteristä. Korpela oli vaihdossa ja Summanen pelasi 82 minuuttia.

Seuraavaksi Korpelan ja Summasen Spurs joutuu todelliseen testiin, sillä lauantaina joukkue kohtaa viime kauden hopeajoukkue Arsenalin. Ottelu pelataan Arsenalin miesten kotistadionilla ja sinne on myyty jo yli 45 000 lippua.

Lue myös:

Englannin EM-kultahuuma on tuonut ennennäkemättömän kiinnostuksen Superliigaan – Chelsealta myrskyvaroitus: "Ei ole koskaan ollut näin kova!"