Hyppää sisältöön

Colorado Avalanchella dynastian rakennusainekset – Nathan MacKinnon solmi jättidiilin, nousee NHL:n parhaiten palkatuksi

NHL:n mestarijoukkue Colorado Avalanche teki mahtisopimuksen Nathan MacKinnonin kanssa. Seuran tähdet ovat sitoutuneet joukkueeseen vuosiksi.

Nathan MacKinnon Coloradon mestaruusjuhlissa kesällä 2022. Kuva: Ron Chenoy / USA TODAY Sports / AOP

Nathan MacKinnon allekirjoitti Coloradon kanssa kahdeksan vuoden jatkosopimuksen, joka astuu voimaan kaudella 2023–24.

Osapuolet eivät julkistaneet yksityiskohtia, mutta mediatietojen mukaan MacKinnonista tulee NHL-liigan parhaiten palkittu pelaaja.

The Athletic kertoo (siirryt toiseen palveluun) lähteidensä perusteella, että MacKinnonin vuosipalkan keskiarvoksi tulee 12,6 miljoonaa dollaria. Euroissa summa on nykykurssilla jokseenkin sama.

MacKinnon, 27, pelaa vielä alkavan kauden seitsemän vuoden sopimuksellaan, jolla hän on ansainnut 6,3 miljoonaa vuodessa. Se on ollut seuralle hyvin edullinen sopimus.

– Minulla ei ole vanhasta sopimuksesta valittamista. Se oli allekirjoitushetkellä reilu sopimus, mutta kukaan ei halua pelata koko uraansa liigan alipalkatuimmaksi arvioituna, MacKinnon totesi NHL:n nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

MacKinnonin sopimuksen ansiosta hallitseva mestari Avalanche parantaa mahdollisuuksiaan valtakauteen, sillä seura on varmistanut lähivuosiksi sopimukset myös muiden tähtipelaajiensa Mikko Rantasen, Cale Makarin ja Gabriel Landeskogin kanssa.

Coloradon muhkeimmat sopimukset ovat olleet suomalaishyökkääjä Rantasella (keskiansio 9,25 milj. dollaria) ja kanadalaispuolustaja Makarilla (9 milj.).

Rantanen solmi Coloradon kanssa kuusivuotisen sopimuksen vuonna 2019.

Coloradossa pelaa myös kesken viime kauden Montrealista siirtynyt Artturi Lehkonen, joka jatkaa Avalanchessa viisivuotisella sopimuksella. Hän sai kesällä selkeän palkankorotuksen, kun uusi sopimus on kokonaisarvoltaan 22,5 miljoonaa euroa.

Lisäksi organisaatiossa ovat suomalaisista maalivahti Justus Annunen ja hyökkääjä Sampo Ranta, jotka aloittanevat kautensa AHL:n puolella Colorado Eaglesissa.

Mikko Rantanen (numero 96) ja Artturi Lehkonen (62) mestaruusfiiliksissä. Colorado päihitti kesällä Stanley cupin finaaleissa Tampa Bay Lightningin voitoin 4–2. Kuva: Geoff Burke / USA TODAY Sports / AOP

MacKinnonin pitkä sopimus kertoo luottamuksesta seuran jatkonäkymiin.

– Kahdeksan vuotta on pitkä aika, mutta olen aina ihaillut pelaajia, jotka ovat sitoutuneita seuroihinsa. Sopimus tarkoittaa sitä, että haluaisin pelata seurassa koko urani, MacKinnon vahvisti.

MacKinnon teki aikeensa selväksi jo viime viikolla. Hän ilmoitti halustaan jatkaa seurassa ja toivoi sopimuksen syntyvän ennen alkavaa kautta.

MacKinnon on pelannut Avalanchessa yhdeksän kautta. Hänen tilastoissaan on 638 runkosarjapelistä 648 pistettä.

Pudotuspelit MacKinnon on kiekkoillut 1,33 pisteen keskiarvolla. Yli 50 ottelun pelaajista hänen edellään ovat tässä tilastossa vain pelaajalegendat Wayne Gretzky 1,84 ja Mario Lemieux 1,61 pisteen keskiarvoilla.

Lue lisää:

Suomessa pelattavat NHL:n huippuottelut Ylen kanavilla marraskuussa! Patrik Laine tuo Columbuksen kotikaupunkiinsa Tampereelle

Aleksander Barkov kommentoi Floridan järisyttäviä muutoksia: "Taas tuli nopea lähtö, eikä sille mitään voinut"

Patrik Laineelle pitkä jatkosopimus Columbuksen kanssa: "Hän on yksi NHL:n todellisista huippumaalintekijöistä"

Jarmo Kekäläinen sai huiman tilaisuuden ja junaili NHL-kesän kovimman paukun – sitten vinoilijat saivat suomalaispomolta jääkylmät terveiset

Mikko Rantasen vanhemmat kiittivät juniorivuosien valmentajia – perhe aikoo juhlia aamuun asti: "Levätään sitten Nousiaisissa"

Kommentti: Vain laadukkaampi maalivahti puuttuu – Coloradon voitto käynnistää uuden dynastian

Artturi Lehkonen teki sen taas! Näin suomalainen voittomaalitykki ratkaisi maalillaan kuudennen loppuottelun ja Stanley Cupin Coloradolle