Hyppää sisältöön

Fredrik Jensen oli jo lähdössä huippuseurasta, kun hän sai uuden mahdollisuuden – tuloksena vakuuttava alkukausi Bundesliigassa

Jensenin veljekset pelaavat nyt ensimmäistä kertaa yhdessä Huuhkajissa. Vaikeasta keväästä selvinnyt pikkuveli Fredrik nauttii jälleen pelaamisesta.

Fredrik Jensen on saanut vastuuta Augsburgissa. Kuva: IMAGO/foto2press/ All Over Press

Huuhkajat kohtaa Romanian Helsingin olympiastadionilla perjantaina kello 21.45. Lähetys TV2:ssa ja Areenassa alkaa kello 21.00.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ottelut Kansojen liigassa jatkuvat tänään kotiottelulla Romaniaa vastaan. Päävalmentaja Markku Kanervan nimeämässä joukkueessa on monia uusia tulokkaita, mutta myös Huuhkajiin palaajia.

Yksi uusvanhoista nimistä on mainion alkukauden Saksan bundesliigaseura Augsburgissa pelannut Fredrik Jensen.

Jensen, 25, kärsi keväällä loukkaantumisesta, mutta kesäkuun peleihin häntä ei valittu pelaamattomuuden takia.

– Joulun jälkeen ei tullut pelattua sekuntiakaan, joten tähän kauteen lähdin aika avoimin mielin, että voi tapahtua mitä vaan, Jensen myöntää.

Fredrik Jensenillä on ollut Augsburgissa myös vaikeaa. Kuva: EIBNER/Sascha Walther/ All Over Press

Porvoolaislähtöinen Jensen siirtyi saksalaisseuraan vuonna 2018 hollantilaisesta Twentestä viiden vuoden mittaisella sopimuksella. Jensen on kärsinyt urallaan loukkaantumisista, mutta viime kevään pelaamattomuus ei johtunut niistä. Jensen käytännössä pudotettiin edustusjoukkueesta.

– Futaajana aina haluaa pelata. Jos vain treenaa, ei siinä ole hirveästi järkeä. Yhtä hyvin voin lähteä Porvoon Futuraan takaisin, siellä olisi varmaan kivemmat treenitkin, Jensen heittää.

Hän oli jo vaihtamassa maisemaa, mutta sitten Augsburgin päävalmentaja vaihtui. Enrico Maaße saapui Dortmundin reservijoukkueesta ja antoi suomalaiselle mahdollisuuden.

– Lähdimme liikkeelle aika lailla nollista. Valmentajamme ei ollut nähnyt minun pelaavan yli puoleen vuoteen. Se oli periaatteessa myös hyvä puoli, olin kuin uusi pelaaja hänelle. Hän kertoi aika nopeasti, että haluaa minun jäävän. Jos vain kroppa pysyy kunnossa, tulee varmasti minuutteja.

Kuva: All Over Press

– Harjoituskausi meni hyvin, sain vastuuta. Olen aina tiennyt, että olen hyvä futaaja, mutta pitää saada minuutteja, että sen pystyy jotenkin näyttämään. Kun tuli minuutteja, tuli taas fiilis, että on futaaja. Alkukaudesta pääsi tekemään parikin maalia, Jensen kertaa.

Jensen onnistui maalinteossa Lukas Hradeckyn edustamaa Bayer Leverkusenia vastaan elokuun puolivälissä. Suomalaisvahti kärsi kuitenkin pelikieltoa edellisessä ottelussa saamansa punaisen kortin takia, eikä siksi ollut Leverkusenin maalilla. Augsburg voitti ottelun 2–1.

Cupin ottelussa Lohnea vastaan Jensen syötti yhden maalin ja teki itse toisen.

Tällä hetkellä joukkue on sarjassa yhdentenätoista, mutta juuri ennen maajoukkuetaukoa kaatui saksalaisjätti Bayern München 1–0.

– Onhan se aina bonuspisteitä. Jos pelaisimme sata kertaa Bayernia vastaan, häviäisimme varmaan 99 kertaa. Mutta se oli päivä, jolloin saimme sen yhden maalin, jonka halusimme, ja puolustimme sitä voittoa. Bayernille ei maistunut maalinteko ja meidän maalivahtimme pelasi elämänsä pelin.

Fredrik Jensenin Augsburg haki voiton Bayern Münchenistä viime lauantaina. Kuva: IMAGO/HMB-Media/ All Over Press

Sillä aikaa, kun pikkuveli Fredrik Jensen oli poissa maajoukkueesta, debytoi isoveli Richard Jensen, 26, maajoukkueessa. Toppari Jensenin oli määrä debytoida maajoukkueessa jo keväällä, mutta loukkaantumisen takia debyytti lykkääntyi. Kesäkuun Kansojen liigassa Jensen oli avauksessa kolmessa jälkimmäisessä ottelussa.

– Olin tyytyväinen omiin suorituksiin, mutta kaksi viimeistä peliä jäivät hampaankoloon, ettemme pystyneet voittamaan. Siihen on saatava tämän leirin aikana selkeä parannus, isoveli Jensen jutteli.

Fredrik ja Richard Jensen viettävät maajoukkueen mukana enemmän aikaa yhdessä kuin viimeiseen kahteen vuoteen. Kuva: All Over Press

Vielä keväällä Jensen pelasi Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta siirtyi kesällä Puolan pääsarjassa pelaavan Górnik Zabrzen riveihin. Uusi seura on sopinut suomalaiselle hyvin.

– Omat pelit ovat menneet hyvin ja meillä on nuori saksalainen valmentaja, joka itse asiassa pelaa hieman samalla tyylillä kuin maajoukkue. Sarja on todella fyysinen ja erittäin tasainen. Puolassa on fanaattiset fanit, se on aika makeeta. Ja viimeinkin saa tuntea pääsarjan paineen.

Richard Jensen debytoi A-maajoukkueessa kesäkuussa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Jensenin veljekset ovat nyt ensimmäistä kertaa yhdessä A-maajoukkueessa. Nuoremman Jensenin mukaan maajoukkuekomennus tietää myös tiiviimpää yhdessäoloa kuin kertaakaan kahteen viimeiseen vuoteen.

– Kesällä olin EM-kisojen aikaan pari viikkoa pois, ja viime kesänä "Rike" oli pitkään täällä maajoukkueen mukana. Näin paljoa aikaa emme ole viettäneet yhdessä kahteen tai kolmeen vuoteen. Mutta se tuntuu melko normaalilta, kuljimme niin pitkään yhdessä, ensin Porvoossa seurajoukkueessa. Sitten Rike lähti Hollantiin ja minä lähdin perässä.

Fredrik Jensen myöntää, että A-maajoukkueessa yhdessä pelaaminen on ollut pitkään kaksikon haaveena.

– Totta kai se on ollut unelmamme pitkään. Toivottavasti pääsemme kentälle samaan aikaan. Joukkueen menestys menee kuitenkin edelle. Tärkeintä, että saamme kolme pistettä.

Lue myös:

Barcelonankin havittelema Suomen "tuleva Messi" ihastutti Urheiluruudussa 8-vuotiaana – tässä ovat Huuhkajien tulokkaat

Analyysi: Joel Pohjanpalo uhrasi liki vuosikymmenen urastaan, kun häntä riepoteltiin ympäriinsä – siirto Italiaan palkitsee ensin kentän ulkopuolella

Huuhkajissa säväyttänyt Lucas Lingman törmäsi merkittävään ongelmaan Ruotsissa – paljastaa, miksi pyysi siirtoa takaisin HJK:hon

Huuhkajissa mukana ollut taituri valitsi Marokon – Markku Kanerva paljasti, ettei AC Milaniin siirtynyt toppari poissulkenut Suomen edustamista