Suora

  • Monikieliset perheet
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomi sai olympiapaikan kouluratsastuksessa

Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI on vahvistanut, että Suomella on yksi henkilökohtainen paikka kouluratsastuksessa Lontoon olympialaisissa. Paikan ratsasti Mikaela Lindh hevosella Skovlunds Más Guapo.

urheilu
Mikaela Lindh (Arkistokuva)Sonja Holma

Este- ja kenttäratsastuksessa paikka jäi saavuttamatta. Olympiaranking sulkeutui 1. maaliskuuta.

- Tunne on aivan fantastisen ihana, Lindh huokaa saatuaan vahvistuksen paikan varmistumisesta.

- Tämä on ollut pitkä matka, johon on mahtunut myös paljon vastoinkäymisiä. Kahdesta GP-tason hevosesta jouduin luopumaan, ja kun Skovlunds Mas Guapo tuli minulle kaksi vuotta sitten, se ei osannut tehdä laukanvaihtoja lainkaan, saati sarjavaihtoja. Se on edistynyt valtavasti näinä vuosina, Lindh kiittää kisaratsuaan Ratsastajainliiton tiedotteessa.

- Onneksi ehdin ratsastaa jo viime vuoden aikana niin monta rankingtulosta, että minulle ei tullut viime hetken paniikkia niiden saavuttamiseksi. Mutta ilmeisesti sisälläni oli kuitenkin jonkinlainen stressi, toteaa Lindh viitaten Göteborgin kilpailuun helmikuussa, jolloin hän unohti ohjelman menettäen väärinratsastuksessa arvokkaita pisteitä.

Lindhin nousu kansainväliseen menestykseen alkoi kaksi vuotta sitten Skovlunds Más Guapon kanssa, jolla hän ratsasti pian sijoituksille aina maailmancupeissa asti. Tällä kaudella ratsukko oli Göteborgin maailmancupissa hienosti viides ja Neümünsterissä ja Tukholmassa seitsemäs nousten Länsi-Euroopan liigassa 11. sijalle.

Kaksikko voitti kesällä Ypäjän PM-kisoissa henkilökohtaisen ja joukkuekullan. EM-kisoissa tuloksena oli 7. sija joukkueen kanssa sekä henkilökohtainen 24. tila GP Specialissa.

Kanervan kohtalo vielä auki

Lindhin jälkeen toiseksi parhaalla sijalla suomalaisista kouluratsastajista on Emma Kanerva, 27. Hän on nyt FEI:n listalla varapaikalla tilalla 16, kun kymmenen parasta saa paikan.

- Joko ollaan mukana tai ei olla, ainakin on yritetty loppuun asti ja tehty parhaamme. Jos se ei riitä Lontooseen, mennään Rioon, Kanerva kiteyttää.

Eri maiden olympiakomiteoilla on aikaa maaliskuun loppuun vahvistaa ottavatko ne paikat vastaan. FEI jakaa vapautuneet olympiapaikat rankinglistan seuraaville 15. huhtikuuta. Myös mahdollisesti vapautuneet joukkuepaikat jaetaan henkilökohtaisen listan ratsukoille. Ratsastajainliitto tekee saatujen paikkojen perusteella oman esityksensä olympiakomitealle sen toukokuun valintakokoukseen.

Valintoja tehtäessä Ratsastajainliiton periaatteena on, että maapaikan saa ratsastaja, joka sen on hankkinut, ellei osallistumisen esteeksi nouse esimerkiksi terveydellistä syytä tai selkeää tulostason laskua.

Lähteet: Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat