Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • SM-liigan 1. finaali Kärpät - HPK
  • Urheiluruutu
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu

Ketelällä kaikki palikat kohdillaan

Toni Ketelä oli Salpausselän hiihtokisoissa pirtein suomalaisyllättäjä, sillä vaasalainen saavutti sunnuntain sprintissä 14. sijan ja otti samalla uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet.

urheilu
Toni Ketelä
YLE

Vuosi sitten Ketelä teki maailmancupin debyyttinsä perinteisen hiihtotavan sprintissä. Tuolloin hänen taipaleensa katkesi jo karsintaan, sillä tuloksena oli 50. sija. Tänä vuonna kansallisessa ryhmässä hiihtänyt Ketelä saavutti jatkopaikan kirkkaasti, sillä hän oli karsinnan 16:s.

- Tämä oli erittäin hyvä kokemus. Jatkopaikkaa lähdin hakemaan, ja se tuli ihan reilustikin. Jo aamulla oli hyvä fiilis, tyytyväinen Ketelä totesi.

- Nyt on kaikki palikat kohdillaan. Ei ole sairasteluja ja kalustokin oli kohdillaan. Kaikki lähtökohdat oli mennä jatkoon ja sen myös tein.

Ketelä on tällä kaudella hihtänyt useita Skandinavia-cupin kisoja, mutta näissäkin hänen paras sijoituksensa on ollut 17. sija. Keuruun SM-hiihdoissa hän sijoittui sprintissä 13:nneksi. Siihen nähden 14. sija uransa toisessa maailmancupin kisassa oli mainio suoritus ja parempaankin oli mahdollisuuksia, mutta Ketelän aika ei riittänyt tällä kertaa välieriin.

- Olin vahva lopussa ja pääsin lähelle venäläisiä (Gleb Retivihä ja Nikita Krjukovia). Täysillä vedin siihen kolmanteen sijaan, että se olisi tullut se välieräpaikka. Se olisi ollut vielä kovempi juttu, jos olisin välieriin mennyt. Ei se kaukana ollut, mutta tyytyväinen olen tähänkin.

Maaliskuussa 24 vuotta täyttävä ja entisen maajoukkuehiihtäjä Olli Ohtosen valmennettava on nuorempana kuulunut nuorten maajoukkueeseen, ja hän on urallaan pokannut lukuisia nuorten SM-mitaleja. Vaasan hiihtäjiä edustava Ketelä on saavuttanut menestystä myös MTB-endurosta.

Ketelä myönsikin, että Salpausselän menestys antoi kovasti uskoa jatkoon.

- Näitä tarvitaan, hän totesi.

Lähteet: Yle Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat