Hyppää sisältöön

Mieshiihtäjät jäivät puolivälieriin

Suomalaishiihtäjät valloittivat viiden miehen voimalla jatkopaikat Drammen perinteisen hiihtotavan sprintissä, mutta yksikään heistä ei päässyt puolivälieriä pidemmälle. Kisan voitti Norjan Eirik Brandsdal.

Kuva: Yle

Parhaiten karsinnassa suomalaismiehistä hiihtänyt Matias Strandvall hiihti samassa puolivälierässä Anssi Pentsinen kanssa. Ryhmä pysyi hyvin kasassa lähes koko matkan ajan, mutta loppusuoran lähestyessä Norjan Eirik Brandsdal kiristi vauhtia ja muut putosivat. Pentsinen pystyi nousemaan erässä kolmanneksi, mutta hänen aikansa ei riittänyt jatkoon. Strandvall ylitti maaliviivan viidentenä. Pentsinen sijoittui parhaana suomalaisena 14:nneksi, Strandvall oli lopputuloksissa 21:s.

Lasse Paakkonen hiihti omassa erässään ryhmän viimeisenä eikä pystynyt kunnolla nostamaan asemiaan. Hän ylitti maaliviivan viidentenä ja sijoittui lopputuloksissa 24:nneksi. Samaisessa erässä hiihtänyt maailmancupin johtaja Dario Cologna, joka ei Salpausselällä päässyt sprintin karsinnasta edes jatkoon, jäi myös puolivälieriin.

Sami Jauhojärvi ja Toni Ketelä hiihtivät myös samassa puolivälierässä. Vasta kauden toista maailmancupiaan hiihtänyt Ketelä aloitti vahvast, mutta hänellä oli huonoa onnea. Ensin hän jäi Devon Kershaw’n taakse, kun tältä katkesi sauva, ja tämän jälkeen hän kaatui omiin suksiinsa. Ketelä jäi eränsä viimeiseksi. Jauhojärvi sen sijaan taisteli tiukasti jatkopaikasta, mutta jäi loppusuoran kirissä neljänneksi. Jauhojärvi oli lopputuloksissa 20:s ja Ketelä 26:s.

Finaalissa Kanadan Len Valjas piti vauhtia yllä ja norjalaiskaksikko Eirik Brandsdal - Pål Golberg seurasivat. Loppusuoralla karsintojen nopein, Brandsdal osoitti kirikykynsä ja nousi kauden toiseen voittoonsa. Valjas ylitti maaliviivan toisena ja Golberg kolmantena.

SPRINTTI (P), MIEHET, DRAMMEN (NOR)

1. Eirik Brandsdal NOR 3.05,9

2. Len Valjas CAN + 1,6

3. Pål Golberg NOR + 3,2

4. Emil Jönsson SWE + 7,8

5. Andrew Newell USA + 10,2

6. Aleksander Panzhinski RUS + 12,1

14. Anssi Pentsinen FIN

20. Sami Jauhojärvi FIN

21. Matias Strandvall FIN

24. Lasse Paakkonen FIN

26. Toni Ketelä FIN