Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jokerit löi Kärpät - Ässät viivan alle

Jokerit otti ison voiton taistelussa suorista paikoista jääkiekon SM-liigan puolivälieriin ja sysäsi Ässät ylemmän playoff-viivan alle, kun se kaatoi Kärpät Helsingissä 4-1. Loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut Ilari Filppula takoi tehot 1+1.

urheilu
Ilari Filppula palasi tehokkaana kaukaloon.
Yle

Ennakkoasetelmat

Jokereilla on ollut vaikeuksia pitää paketti kasassa koko ottelun ajan viime aikoina. Onkin jännittävää nähdä, kuinka lähtökohdat peliin vaikuttavat tämän asian suhteen. Lähtökohdista puhuttaessa: ne ovat herkulliset.

Jokerit ja Kärpät ovat toisistaan kahden pisteen päässä ja molemmat halajavat paikkaa kuuden parhaan joukkoon. Kärpät on sarjassa viidentenä ja Jokerit seitsemäntenä ennen illan kohtaamista. Kärpät on voittanut kaksi kauden aiemmasta kohtaamisesta ja Jokerit yhden.

Jokereiden sairasosasto on nyt lähes tyhjä, mutta oululaisten osastolla on tärkeitä miehiä. Kärppien onneksi sillä on heittää maalin suulle todella hyvässä vireessä oleva Johan Backlund. Backlundin ansiosta Kärpät on voittanut välillä vähän keskinkertaisellakin pelillä.

Jokereiden Eero Kilpeläinen on ollut epävarma viime aikoina. Nappipeli tänään kohentaisi hänen ja Jokereiden osakkeita kummasti jatkoa ajatellen. Tiivistettynä: tappio tänään saattaa tulla jommallekummalle liian kalliiksi.

Ratkaisu

Heti alusta kävi selväksi, että nyt pelataan isoista pisteistä. Avauserään mahtui paljon luistelua ja tunnettakin. Jäähyjä vihellettiin kuitenkin molemmille joukkueille vain neljä minuuttia. Pelin tempo oli hyvää. Ainoastaan maalit jäivät odotuttamaan ensimmäisessä erässä.

Avausmaali syntyi toisen erän alussa, kun loukkaantumisestaan toipuva Ilari Filppula jätti namupassin Teuvo Teräväiselle. Nuori Jokereiden laituri saikin sipaista kiekon maaliin.

Erän puolenvälin jälkeen 400. ottelunsa runkosarjassa pelannut Henri Heino vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Ivan Huml onnistui kavennuksessa ennen erän loppua. Toisessa erässä nähtiin myös hyviä tilanteita molemmissa päissä.

Kolmas erä kääntyi Jokereille pikku hiljaa. Niinpä Nichlas Hardtin 3-1-maali oli vain ajan kysymys. Tilannetta edelsi melkoinen mylläkkä Kärppien maalin edustalla.

Ilari Filppula iski vielä 4-1-maalin Jokereille hienon kuvion päätteeksi, mutta se oli enää kosmetiikkaa. Kärpät ei lähtenyt hakemaan kavennusta loppuminuuteilla tosissaan, sillä se ei ottanut aikalisää tai maalivahtiaan pois maalilta. Jokerit nousi 4-1-voitollaan 98 pisteeseen ja ohitti sarjassa Kärpät.

Vaikka Kärpille tappio tulikin, oli maalivahti Johan Backlund ihan hyvässä iskussa. Maalivahtiin Kärpät ei kaatunut. Jokereiden ykkössentteri Ilari Filppula oli myös mies paikallaan. Yleisöä oli mukavasti yli 10 000, ja sen kyllä aisti paikan päällä.

Kommentit

Tehot 1+1 kerännyt Ilari Filppula valitti olevansa hieman vielä hukassa pelitempon suhteen ottelun jälkeen.

- Oli kyllä hankalaa pysyä vauhdissa mukana. Välillä tuntui siltä, että menin ihan eri suuntaan kuin muut pelaajat, Filppula naureskeli.

Jokereille voitto oli arvokas, varsinkin kun sen paketti pysyi koossa koko ottelun.

- Siltä kantilta tämä oli kyllä hyvä esitys meiltä. Tämä sama asenne ja peli-ilo pitää pystyä pitämään huomennakin, kun kohtaamme Ässät Porissa, Filppula pohdiskeli.

Kelpo kauden Kärpissä pelannut Miikka Salomäki suomi omiaan pelin jälkeen.

- Meidän merkkauspeli epäonnistui tänään, se on myönnettävä. Maalivahdin piikkiin ei voi laittaa yhtään osumaa, Salomäki sanoi.

Salomäki haastoi illan ottelussa vastustajia jatkuvasti, mutta ei ehkä parhaalla lopputuloksella. Kyse on hänen pelityylistä.

- Pidän siitä, että pelissä on mahdollisuus harhautella ja tehdä kikkoja. Tänään ne eivät ihan onnistuneet, mutta aion tehdä niitä aina, kun on siihen sauma, Salomäki tunnusti.

Muuta

Naisten päivän kunniaksi otteluun saapuneille naiskatsojille oli järjestetty ohjelmaa. Heillä oli mahdollisuus käydä hakemassa muun muassa sisustusvinkkejä Helena Karihtalalta. En tiedä, kuinka moni käytti tilaisuuden hyväkseen.

Myös ottelussa jaetut lippupalkinnot oli suunnattu vain naisille. Siitä huolimatta ainakin yksi köriläs yritti napata ilmapallossa laskeutuneen lahjakortin itselleen. Tasa-arvon puolesta vai vastaan, siinäpä kysymys?

Lähteet: Yle Urheilu / Sammy Väisänen, Helsinki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat