Sensaatio valmis - Sulanderin Zürich välieriin

Ari Sulanderin edustama Zürich jysäytti melkoisen pommin jääkiekon Sveitsin liigan puolivälierissä, kun se pudotti hallitsevan mestarin Davosin suoraan voitoin 4-0. Ratkaisevan voiton Zürich nappasi kotijäällään maalein 1-0.

Voittoon riitti neljännessä puolivälierässä Patrik Bärtschin osuma toisen erän puolessavälissä. Zürich oli vienyt aiemmat kamppailut nimiinsä 4-2, 6-1 ja 2-1.

Ari Sulander on toiminut luukkuvahtina, mutta iso syy voittoihin on löytynyt Zürichin tolppien välistä. Lukas Flueler päästi neljässä ottelussa yhteensä vain neljä maalia selkänsä taakse. Runkosarjassa täpärästi kakkoseksi jäänyt mestarisuosikki ei löytänyt lääkkeitä Stanley Cup -voittaja Bob Hartleyn valmentamaa Zürichiä vastaan.

Myös Doug Sheddenin valomentamalla Zugilla oli mahdollisuus edetä välieriin, mutta runkosarjavoittaja kärsi vieraissa 3-4-tappion Bielille. Näin ollen Biel kavensi otteluvoitot 1-3:een.

Bern laittoi Tommi Santalan edustaman Klotenin kuilun partaalle ottamalla 4-1-kotivoiton. Bern johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 3-1.

Fribourgin ja Luganon välisessä ottelusarjassa on nähty pelkkiä vierasvoittoja. Runkosarjassa kolmanneksi yltänyt Fribourg tasoitti otteluvoitot Luganoa vastaan 2-2:een 2-0-voitollaan.