"Shampanjaa ei nostella" - runkosarja KalPan heiniä

KalPa varmisti jääkiekon SM-liigan runkosarjan voiton kaatamalla SaiPan Kuopiossa 4-1. Helmikuun vaisun jaksonsa selättäneet kuopiolaiset päättivät samalla SaiPan pyristelyn - Lappeenrannassa pudotuspelit jäivät taas kerran haaveeksi.

urheilu
Tuomas Tuokkola.
YLE

Ennakkoasetelmat

Ottelussa oli tarjolla ne kuulut isot pisteet. SaiPa oli taistellut kynsin hampain tiensä pudotuspeliviivan tuntumaan ja napsinut samalla komeita voittoja kärkijoukkueista. Mutta lappeenrantalaiset tarvitsivat Kuopiosta täyden pistepotin säilyttääkseen mahdollisuutensa pudotuspeleihin.

KalPalle kolmen pisteen pistepotti tietäisi lähes varmaa runkosarjan voittoa. Pelicans pysyisi vähintään kolmen pisteen päässä takana, ja kuopiolaiset tarvitsisivat enää pisteen runkosarjan päätösottelussaan torstaina Ilvestä vastaan.

Jos KalPa häviäisi illan ottelunsa ja Pelicans sekä HIFK voittaisivat omat ottelunsa, selviäisi SM-liigan runkosarjan voitto vasta viimeisellä kierroksella.

Jos SaiPa häviäisi illan ottelunsa ja TPS onnistuisi nappaamaan Pelicansilta vähintään kaksi pistettä, menettäisivät sputnikit mahdollisuutensa pudotuspeleihin ja samalla myös KalPa juhlisi runkosarjan voittoa lahtelaisten pistemenetyksen ansiosta.

KalPa oli voittanut tällä kaudella kaikki edelliset kohtaamiset SaiPaa vastaan maalierolla 15-4. Mutta niillä ei ollut illan kamppailua ajatellen kuin tilastollinen merkitys, koska SaiPa on ollut runkosarjan viimeisellä neljänneksellä aivan huikeassa vedossa.

KalPalta oli edelleen poissa Sami Kapanen, muuten kilpipaidat saivat jäälle parhaimman miehistönsä.

Ratkaisu

KalPa otti erän alkuun joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta, ja SaiPa rankaisi heti, kun Jesse Saarisen veto upposi maaliin pienestä kulmasta.

KalPa kuittasi heti seuraavassa vaihdossa. Jussi Timonen laittoi loistavalla syötöllä Sakari Salmisen läpiajoon, eikä kuopiolaisten kultakypärä erehtynyt, vaan laittoi kiekon maaliin ohi Jere Myllyniemen.

KalPan 2-1-maali oli erikoinen. Jukka Hentunen latasi ylivoimalla kiekon lähes nollakulmasta Myllyniemen suojuksien kautta maaliin.

Adam Masuhrin kova tykki vei KalPan 3-1-johtoon toisessa erässä. Kolmannessa erässä Hentunen teki jälleen maalin nollakulmasta ja Myllykosken suojusten kautta. 4-1 oli liikaa SaiPalle, jonka suuremmat pelihalut jäivät siihen.

Maaleista huolimatta Myllyniemi piti SaiPaa pystyssä ottelun loppuun KalPan pyörityksessä.

Kommentit

Kaksi maalia iskenyt Jukka Hentunen juhli runkosarjan voittoa.

- Hieno asia Kuopion kiekolle. Se on KalPalle ensimmäinen runkosarjavoitto.

- Mitään ei ole kuitenkaan voitettu, nyt pelit vasta alkavat, sanoi Hentunen.

Hentunen kiitteli myös joukkueen ehjää 60 minuutin peliä.

- Pelattiin tänään hyvin koko joukkue, vahvaa työtä joka ikiseltä kentältä ja veskari Mikko Koskinen oli taas itse varmuus, kiitteli Hentunen.

SaiPalle illan kierros tarkoitti pudotuspelihaaveiden kaatumista. Valmentaja Ari-Pekka Selin tyytyi onnittelemaan isäntäjoukkuetta.

- Onnittelu KalPalle ja kollega Tuokkolalle runkosarjan voitosta.

Tuomas Tuokkola kiitteli KalPan taustaorganisaatiota ja painotti runkosarjavoiton merkitystä KalPalle organisaationa ja muistutti samaan hengenvetoon:

- Tätä ei jäädä juhlimaan sen kummemmin, shampanjaa ei nostella. Aamulla hallille kello 10, tiivisti Tuokkola.

Muuta

SaiPan Antti Aarnio teki aivan ottelun lopussa idioottimaisen päälleajon, kun peli oli jo ratkennut. Mies ajoi täydellä vauhdilla päädyssä Adam Masuhrin päälle. Tämä onnistui vain puolittain väistämään Aarnion taklauksen.

Masuhrin vammoista ei ollut vielä tuoreeltaan varmuutta. Aivotärähdys ainakin, mahdollisesti myös polvivamma.

- Ei osaa vielä sanoa tarkemmin ennen kuin on lisätutkimukset tehty. Tällä viikolla Masuhr ei pelaa, sanoi KalPan lääkäri Olavi Airaksinen.

Otteluvalvoja Rauno Piiroisen mukaan Aarnion taklausta käsitellään kurinpitoelimissä.

- Tilanteesta olisi pitänyt tuomita viiden minuutin rangaistus eikä kahden minuutin rangaistusta. Tiedot lähtevät kurinpitäjälle, sanoi Piiroinen.

Lähteet: Yle Urheilu / Kari Salmela, Kuopio

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat