Kröll pokkasi ensimmäisen syöksycupin voittonsa

Itävallan Klaus Kröll on varmistanut alppihiihdon maailmancupin syöksylaskun kokonaiskilpailun voiton. Kröll jäi maailmancupin finaalissa Schladmingissa keskiviikkona seitsemänneksi, mutta voitti uran ensimmäisen kristallipallonsa seitsemän pisteen turvin.

Kuva: EPA

Kröll lähti maailmancupin viimeiseen syöksykilpailuun 48 pisteen johtoaseman turvin. 31-vuotiaan itävaltalaisen pahimmat uhkaajat olivat sveitsiläiset Didier Cuche sekä Beat Feuz. Kilpailusta muodostui lopulta melkoinen jännitysnäytelmä.

Didier Cuche horjahti pahasti ja jäi kauas kärjestä, joten hän ei uhannut Kröllin voittohaaveita. Kröll ei myöskään onnistunut omassa laskussaan parhaalla mahdollisella tavalla, ja kun Feuz laski toiseksi nopeimman ajan, joduttiin syöksycupin voittoa jännittämään viimeisiin laskijoihin asti.

Lopulta Feuzin ja Kröllin väliin ei onnistunut kiilaamaan tarpeeksi montaa laskijaa, joten Kröll pokkasi uransa ensimmäisen syöksycupin kokonaiskilpailun voittonsa. Kröll keräsi syöksycupissa yhteensä 605 pistettä ja Feuz jäi hänestä vain seitsemän pisteen päähän

Syöksycupin päätöskilpailun voittajaksi laski Norjan Aksel Lund Svindal. Suomalaisia ei ei ollut mukana.

MAAILMANCUPIN FINAALIT, SYÖKSYLASKU, MIEHET, 14.3.

1. Aksel Lund Svindal NOR 1.46,81

2. Beat Feuz SUI + 0,57

3. Hannes Reichelt AUT + 0,67

4. Didier Defago SUI + 0,84

5. Benjamin Raich AUT + 0,98

6. Yannick Bertrand FRA + 1,03

7. Klaus Kröll AUT + 1,04

8. Jan Hudec CAN + 1,24

9. Adrien Theaux FRA + 1,34

10. Benjamin Thomsen CAN + 1,35

SYÖKSYCUPIN LOPPUTILANNE

1. Klaus Kröll AUT 605

2. Beat Feuz SUI 598

3. Didier Cuche SUI 521