Suora

 • DreamHack Open Fall 2020
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Täydellinen murha

Brandsdal jatkoi norjalaisjuhlia

Ainoana suomalashiihtäjänä miesten sprinttikisan erävaiheeseen selvinneen Matias Strandvallin hiihdot jäivät vain yhteen starttiin Tukholmassa. Perinteisellä hiihtotavalla kisatun maailmancupin osakilpailun voitto meni miehissäkin Norjaan, sillä kisan ykkönen oli Eirik Brandsdal.

urheilu
Eirik Brandsdal tuulettaa.

Strandvall luotti puolivälierässässään tasatyöntöönsä ja oli liikkeellä ilman pitovoiteita, kun moni hänen erässään hiihti pitovoiteilla. Strandvall nousi radan puolessa välissä kärkeen ja johti vielä loppusuoran kaarteeseen tultaessa. Ola Vigen Hattestad nousi kuitenkin Strandvallin ohi, ja viimeisessä mäessä Strandvall hyytyi lopulta eränsä viimeiseksi.

Finaalissa kotiyleisö odotti sprintticupin ykköstilan jo varmistaneen Teodor Peterson voittojuhlia, ja ruotsalainen otti johtopaikan alkumatkasta. Hän ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan Eirik Brandsdalin rynnistykseen loppusuoralla, vaan jäi hänestä yhden sekunnin verran. Kolmannen sijan nappasi virolaiset juuret omaava kanadalainen Len Valjas.

Voitto oli Brandsdalille uran kolmas osakilpailuvoitto. Norjalainen on juhlinut ykkössijaa vuosi sitten Otepäässä sekä tällä kaudella Milanossa. Näiden lisäksi hän on noussut viisi kertaa palkintokorokkeelle maailmancupissa.

Tukholman sprintti aloitti maailmancupin viimeisen mini-tourin, ja kisasta jaettiin vain puolikkaat cup-pisteet sekä bonussekunnit Falunin viikonloppua varten. Kauden päättävä mini-tour jatkuu perjantaina vapaan hiihtotavan prologeilla. Lauantaina naiset hiihtävät 10 ja miehet 15 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla yhteislähtökisana. Maailmancupin kauden päättävät sunnuntain naisten 10 ja miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisat.

SPRINTTI (P), MIEHET, TUKHOLMA (SWE)

 1. Eirik Brandsdal NOR 2.13,6
  1. Teodor Peterson SWE + 1,0
  2. Len Valjas CAN + 2,1
  3. Ola Vigen Hattestad NOR + 3,3
  4. Aleksei Poltoranin KAZ + 5,1
  5. Nikolai Morilov RUS + 6,5
 2. Matias Strandvall FIN

Matti Heikkinen jäi karsinnan viimeiseksi.

Lähteet: Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat