Hyppää sisältöön

Romar tähtää seuraavaksi palkintopallille

Andreas Romar laski maailmancupin finaalien super-g:ssä mainiosti 13:nneksi ja sijoittui super-g:n loppupisteissä sijalle 15. Romar oli tyytyväinen kauteensa ja lähtee hakemaan ensi kaudella uusia askeleita eteenpäin.

- Hyvä veto oli tänään lukuun ottamatta paria pientä sisäsuksivirhettä. Ylhäällä laskin hieman liian pyöreästi ja siitä tuli eroa kärkeen. En ehkä uskaltanut aivan niin paljoa työntää kuin olisi pitänyt, mutta muuten ihan hyvä kisa ja sijoitukseen voi olla tyytyväinen, Romar kertoi Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

Samassa rinteessä lasketaan ensi kaudella alppihiihdon MM-kilpailut.

- Tänään oli radanmerkkauksessa todella paljon käännöstä ja se sopi erityisesti paljon suurpujottelua laskeville, jotka olivat myös kilpailun kärjessä. Ei mikään minun suosikkirinne, mutta kyllä siinä pystyy tekemään jotain, Romar totesi.

Romar nousi tällä kaudella koputtelemaan vauhtilajien kärkipäätä. Kaksi seitsemättä sijaa Val Gardenan ja Kvitfjellin kilpailusta luovat uskoa omaan tekemiseen ja ensi kauteen valmistautuminen alkaa välittömästi finaalien jälkeen.

- Kauteen olen tyytyväinen. Sain rikottua Leskisen Jannen ennätyksen, joka oli 17 sija maailmancupissa. Askel otettiin eteenpäin ja nyt pitää alkaa saalistamaan palkintokorokesijoituksia. Se on ensi ja sitä seuraavan kauden tavoite ja askel kerrallaan mennään eteenpäin.

- Nyt keväällä tehdään suksitestejä ja sitten lasketaan SM-kilpailut, joissa puolustan pujottelun kultamitalia. Haastajat ovat ainakin kovaa tasoa, kun samalle lähtöviikselle asettuu esimerkiksi nuorten maailmanmestari. Huhtikuun lopussa on tarkoitus käydä vielä yksi lumileiri ja sen jälkeen keskitytään fysiikkaharjoitteluun ja tulevaan kauteen valmistautumiseen.

.
.