AZ:n Moisanderilla erikoinen ilta: punainen kortti muttei ulosajoa

Niklas Moisanderin edustama AZ Alkmaar eteni jatkoon jalkapallon Eurooppa-liigassa pudottamalla Udinesen. Suomalaistopparin ilta oli erikoinen, sillä erotuomari nosti hänelle aiheettomasti punaisen kortin.

Kuva: YLE

Italialainen Udinese hävisi ensimmäisen osaottelun Hollannissa 2-0, ja takaa-ajo kotikentällä sai unelma-alun. AZ:n Nick Viergever rikkoi Antonio Floro Floresia, ja tuomari ositti pallon pilkulle. Erotuomari nosti tilanteesta lisäksi punaisen kortin ja osoitti sen aluksi Moisanderille. Avustava erotuomari kuitenkin oikaisi kollegansa erheen, ja kortin saajaksi vaihdettiin Viergever.

Antonio Di Natale ei erehtynyt rankkarissa, vaan pommitti pallon pussiin. Sama mies toi Udinesen yhteismaaleissa tasoihin vartin pelin jälkeen Giovanni Pasqualen hyvästä syötöstä.

Vajaamiehisenä pelannut AZ iski kuitenkin takaisin puolen tunnin pelin jälkeen. Erik Falkenburg viimeisteli arvokkaan vierasmaalin. Vierasjoukkueella oli mainio mahdollisuus lisätä johtoaan toisella puoliajalla, mutta Rasmus Elm epäonnistui rangaistuspotkussa 64. minuutilla.

Udinese ei kyennyt miesylivoimasta huolimatta murtamaan AZ:n puolustusta, ja hollantilaiset etenivät jatkoon yhteismaalein 3-2.