Suora

  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpät vahva - musta minuutti upotti TPS:n

Oulun Kärpät raapi Turun Palloseurasta ansaitun 4-1 -voiton jääkiekon SM-liigan 1. pudotuspelikierrolla. Ottelun kulminaatiopiste nähtiin toisen erän alussa, kun Kärpät teki alle minuutissa kaksi täysosumaa.

urheilu
Yle

TPS aloitti pirteästi Raksilassa, vaikka huippupaikoille ei ollut asiaa. Avauserän vanhetessa Kärpät sai kuitenkin otetta enemmän.

Kärppien hyökkääjä Juho Keränen ajettiin avauserän lopussa suihkuun polvitaklauksesta, joka kohdistui Markus Palmrothiin. TPS:n puolustaja ei onneksi loukkaantunut tilanteessa.

Hannu Aravirran alaiset selvisivät tukalasta paikasta ja iskivät heti sen jälkeen kaksi osumaa tasakentällisin alle minuutissa karaten 2-0-johtoon.

Kimmo Koskenkorva viimeisteli Kärpille 1-0-maalin TPS-pelaajan karkeasta kiekonmenestyksestä, ja Joonas Komulaisen lättysyötöstä Jozef Stümpel iski lukemat 2-0:aan läpiajosta. Maalit syntyivät ajassa 24.26 ja 25.05.

TPS:n Timo Salo ehti tuhria läpiajon kahden oululaismaalin välissä.

Kärpiltä tippui toisessa erässä kokoonpanosta puolustaja Jan Snopek ja hyökkääjä Joonas Kemppainen

Kärpät vei peliä - TPS aseeton

Toisen erän lopussa Kärpillä oli kaksi loistopaikkaa lisämaalien tekoon ylivoimalla, mutta Ivan Humlin veto osui yläputkeen ja Ortio nollasi Juha-Pekka Haataja avopaikan.

Kolmannen erän avausvaihdossa Michal Birner tälläsi kavennuslukemat 1-2:een Tomas Plihalin ja Juraj Mikusin kulmavääntöjen jälkeen.

TPS:n iloa kesti ainoastaan yhdeksän sekuntia, kun Kärppien puolustaja Mikko Lehtonen pääsi iskemään 3-1-maalin vierasjoukkueen merkkausvirheen jälkeen.

Vaikka TPS-molari Ortio torjui kiekkoja paljon eteensä, niin hän piti torjunnoillaan turkulaisia edes jotenkin mukana. Haatajan muutama paraatipaikka ja Ivan Humlin läpiajo kolmannessa erässä pysähtyivät muun muassa Ortion torjuntoihin.

Ottelun lopussa Haataja sinetöi tyhjiin Kärppien 4-1-voittonumerot. Kotijoukkue oli kamppailussa kaikessa edellä vastustajaa. Aravirran miehistö oli parempi sekä nälkäisempi joukkue ja otti ensimmäisen kiinnityksen 1. pudotuspelikierroksella.

Kärpät kesytti Palloseuran viisi kertaa päättyneellä runkosarjakaudella ja jatkoi turkulaisten kuritusta myös pudotuspelien avauksessa.

Kärppien puolustaja Ilkka Mikkola teki SM-liigan playoffs-historiaa pelaamalla lauantaina ennätyksellisen 143. pudotuspelin. Aiemmin Mikkola jakoi ennätyksen HPK:n puolustaja Marko Tuulolan kanssa.

Lähteet: Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat