1. yle.fi
 2. Urheilu
 3. urheilu

Pujottelucup päättyi ruotsalaisjuhliin

Ruotsin Andre Myhrer kesti paineet ja nousi voittoon alppihiihdon maailmancupin pujottelun finaalissa Schladmingissa. Santeri Paloniemi nousi tuloslistalla pykälän verran toisella kierroksella ja oli kisan 17:s.

Paloniemi laski myös toisen laskunsa riskirajoilla. Hän aloitti hyvin ja oli radan keskiosalla jopa nopeampi kuin edellä mainiosti laskenut Ivica Kostelic. Maalissa kaksikon välistä eroa oli vain 0,44 sekuntia kroatialaisen hyväksi.

Voittajalle uran viidennen maailmancup-kisansa laskenut kuusamolainen jäi kuitenkin 19,37 sekuntia. Paloniemi menetti paljon aikaa ensimmäisellä kierroksella kaatumiseen, mutta hän laski kuitenkin sisukkaasti maaliin asti. Paloniemi oli kisassa 17:s, kun kaksi kilpailijaa keskeytti.

Kostelicin loistava toisen kierroksen lasku toi paineita Ruotsin Andre Myhrerille, joka taisteli kroatialaisen kanssa pujottelucupin voitosta. Myhrer oli ennen viimeistä kilpailua kroatialaista 66 pistettä jäljessä ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena.

Myhrer pystyi kuitenkin pitämään päänsä kasassa ja tykitti toisen laskunsa selvästi nopeammin kuin kukaan muu. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Felix Neureuther jäi ruotsalaiselle radan loppuosassa ja hävisi tälle 0,3 sekuntia. Näin ruotsalainen nappasi sekä osakilpailuvoiton että pujottelucupin voiton, kun Kostelic sijoittui 16:nneksi. Myhrer voitti cupin lopulta 34 pisteen erolla Kosteliciin.

PUJOTTELU, SCHLADMING (AUT)

 1. Andre Myhrer SWE 1.32,47

 2. Felix Neureuther GER + 0,30

 3. Mario Matt AUT + 0,60

 4. Fritz Dopfer GER + 0,89

 5. Steve Missillier FRA + 1,16

 6. Mattias Hargin SWE + 1,18

 7. Stefano Gross ITA + 1,50

 8. Jens Byggmark SWE + 1,76

Mitja Valencic SLO + 1,76

 1. Michael Janyk CAN + 1,94

Santeri Paloniemi FIN + 19,37