Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpät rynni jatkoon - TPS kesälomille

Oulun Kärpät kaatoi Turun Palloseuran maalein 2-1 ja eteni SM-liigan puolivälieriin voitoin 2-0. TPS oli kolmannessa erässä yläriman päässä tasoituksesta. Turkulaiset hävisivät kaikki seitsemän joukkueiden välistä kohtaamista.

urheilu
Kärpät juhlii
Yle

Pekka Virta laittoi maalille Marek Schwarzin, joka säväytti alkuviikon Pelicans-ottelussa. TPS-valmentaja halusi herätellä omiaan ja antaa henkisesti virkeämmälle molarille vastuun tiukassa paikassa.

Kärpät sai lentävän lähdön, kun Kärppien rintamahyökkäys toi tuloksen. Joonas Komulainen laukio kohti Schwarzia, joka torjui pelivälineen eteensä. Jozef Stümpel oli irtokiekossa kärppänä lapioiden kiekon yläpesään.

Kärppien Ville Mäntymaa otti kaksi perättäistä rangaistusta, mutta kipsissä oleva TPS ei pystynyt ohittamaan Johan Backlundia.

TPS sai vihdoin tunnetta kaukaloon ja se ahdisti Kärpät toisen erän alussa. Maalinteko oli kaikesta huolimatta edellään tuskaista, varsinkin kun Hannu Aravirran suojatit pitivät turkulaiset pois parhailta maalintekosektoreilta.

Turkulaisten lisääntynyt tunnelataus toi kuitenkin joukkueelle turhia jäähyjä, ja Kärpät pääsi kuskin paikalle.

Ortio maaliin, TPS:n kiri käynnistyi

Maalivahti Schwarz päästi Kärpät kahden maalin etumatkalle, kun kiekko lirui hänen jalkojensa välistä, ja 21-vuotias Komulainen napautti maalin tuntumasta ouluisille 2-0 -osuman ylivoimalla ottelun puolivälissä. Valmentaja Virran maalivahtiruletti lähetti saman tien tolppien väliin Joni Ortion.

Kuriton TPS otti toisessa erässä turhanpäivisiä jäähyjä, ja Kärpät pääsi hakemaan lisämaaleja viidellä kolmea vastaan, kun Marko Anttila ja Tapio Laakso sovittivat hölmöyksiään 30. minuutilla. Ortio ja TPS kestivät hankalan paikan, ja turkulaistyleisö heräsi ensi kertaa otteluun.

Toisen erän lopussa Kärppien puolustaja Ville Mäntymaa otti kolmannen pienen rangaistuksensa, ja kuumana koko ajan käynyt Ivan Huml sortui lopussa ylilyöntiin, josta tuomarit langettivat suihkukomennuksen (5+20 min) päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ivan Humlin toisen erän loppuhetkien suihkukomennus avasi ovet TPS:lle. Kolmas erä vanheni vain 25 sekuntia, ja Michal Birner toi valonkipinän TPS:lle 1-2 -kavennusmaalillaan.

TPS:n nelosketjun Miikka Tuomainen sohi 52. minuutilla avopaikasta pelivälineen ylärimaan. Mario Scalzo teki ylivoimalla hienon esityön tilanteeseen. Mustapaitojen loppukiri ei purrut, ja Kärpät punnersi niukan 2-1-voiton edeten puolivälieriin Pelicansia vastaan.

Lähteet: Yle Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat