Suora

  • Ruumis matkalaukussa
  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Kiira Korpi odottaa hyvää sijoitusta MM-kisoista

Taitoluistelija Kiira Korpi oli erittäin mielissään siitä, että hänen mitalikahveillaan riitti keskiviikkona vilskettä. Korpi, 22, luisteli pronssille tammikuussa Bernin EM-kisoissa, ja seuraava tavoite siintää jo MM-jäällä.

urheilu
YLE

- Olin otettu Susanna Rahkamonkin sanoista ja tosiaan kaikesta siitä, että täällä on näin paljon ihmisiä ja moni on ollut tukemassa minun uraani ja mahdollistanut näitä menestyksen hetkiä, iloitsi Korpi.

- Mitali maistuu nyt jo tosi hyvälle. Vähän tietenkin siinä heti kisan jälkeen olin pettynyt vapaaohjelmasuoritukseen, mutta kokonaisuudessaan kuitenkin lyhytohjelma oli aivan loistava ja sitten se mitalitavoitekin täyttyi. Ei nyt kuitenkaan ihan pettynyt voi olla. Tuskin enää vanhoilla päivillä muistaa, miten se mitali tuli, hän jatkoi.

Bernissä Korpi oli lyhytohjelman jälkeen kärkipaikalla, mutta vapaaohjelmassa sveitsiläinen Sarah Meier ja italialainen Carolina Kostner menivät edelle. Suomalaisen mukaan epäonnistunutta suoritusta on käyty läpi tarkoin.

- Totta kai se sitten huolellisesti analysoitiin, että mikä siinä saattoi mennä vähän vikaan. Minulla varmaan vähän tuli jotenkin sellainen ylilataus. Se meni ehkä vähän yliyrittämisen puolelle, mutta onneksi kuitenkin se rutiini pelasti ja perustaso säilyi, kertoi Korpi.

- Sitä vaan pitää harjoitella. Onhan minulla toisaalta hyviä kokemuksia aikaisemmin tältä kaudelta GP-kisoissa, joissa olin johdossa lyhytohjelman jälkeen ja pystyin kuitenkin hyvään vapaaohjelmaan. Se on vaan niin pienestä kiinni, mutta kaikki täytyy ottaa opiksi ja seuraavalla kerralla osaa ehkä vähän paremmin sitä psyykkistä puolta valmistaa vapaaohjelmaan.

Korpi matkustaa jo torstaina Torontoon. Edessä on harjoitusjakso, joka sisältää ohjelmien toistoa ja kovaa tekemistä. Mitään muuta oikotietä onneen ei taitoluistelussa ole.

- Olen vajaat pari viikkoa siellä. Vähän hiomme koreografin kanssa noita ohjelmia. Emme varsinaisesti muuta mitään, mutta pientä säätöä. Sitten kyllä haen sellaista kovaa treenimeininkiä. Siellä on kuitenkin paljon huippuluistelijoita, ja vähän saan vaihtelua, paljasti Korpi.

Hänen seuraava tavoitteensa siintää MM-kisoissa, jotka järjestetään maaliskuun lopulla Tokiossa. Taso kovenee entisestään, joten Korpi lähtee hakemaan huippusuorituksia molemmista ohjelmista.

- Siihen olisi hyvä päättää hyvin mennyt kausi. Saisin sellaiset nappisuoritukset molemmista, ja voisin olla siihen tyytyväinen. Kyllä uskon, että jos pystyn ohjelmissa näyttämään kaiken minkä osaan, niin varmasti sijoituskin on ihan hyvä.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat