Suora

  • Urheiluruutu

Jälkihiki: Tanja Poutiainen on kuin Juha Mieto

Urheilun jälkiviisaat Kaj Kunnas, Aki Riihilahti ja Tero Tiitu keskustelivat maanantaiaamuna Aamu-tv:n studiossa mm. alppihiihdon MM-kisoista, urheilijoiden kimuranteista lopettamispäätöksistä ja alkavista hiihdon MM-kisoista.

urheilu
Jälkihiki
YLE

Tanja Poutiaisen kultamitali unelma alppihiihdon MM-kisoissa kuihtui pahaan virheeseen lauantaina. Se herätti keskustelua Aamu-tv:n sohvalla.

- Mulle tuli Juha Mieto mieleen. Tässä on taas fantastinen urheilija, mutta se voitto kiertää ihmeellisesti, Kunnas vertasi viisi arvokisamitalia voittanutta Poutiaista takavuosien hiihtosuuruuteen.

- Nyt oli periaatteessa 12 keppiä jäljellä, helpot käännökset, 43 sadasosaa hyvää, varma mitsku ja sitten se lipsahdus tulee. Tässä tämän urheilun ihanuus piilee. Kultamitali voi olla käden ulottuvilla, mutta sitten se lipsahdus tulee, Kunnas pohti.

- Tästä ollaan puhuttu aiemminkin ja lajista riippumatta, mutta taas tuli mieleen, että pitäisikö Suomessa kuitenkin korostaa vielä enemmän henkistä valmennusta?, Tiitu heitti.

- Ehdottomasti. En nyt tiedä jäikö se tässä tapauksessa henkisestä puolesta kiinni, mutta Tanjan kausi on ollut nousujohteinen ja hän on yleensä tosi varma laskija, Riihilahti mietti.

- Yhteiskunnassa on mielettömästi ihmisiä, jotka mokaavat paljon Tanjaa enemmän, Kunnas muistutti ja arvosteli urheilijoiden saamaa vähäistä arvostusta.

Lisäksi kolmikko ennakoi alkavia hiihdon MM-kisoja ja otti kiinni myös naisten lentopalloon.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat