Suora

  • Urheiluruutu

Ylivoimainen Björgen jälleen kultaan, Saarinen kahdeksas

Holmenkollenin MM-kisojen hiihtokuningattareksi matkalla oleva Marit Björgen otti kisojen toisen kultansa 15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa. Aino-Kaisa Saarinen oli parhaana suomalaisena kahdeksas.

urheilu
Marit Björgen ja Therese Johaug
Stian Broch / Ski-VM 2011

Riitta-Liisa Roponen, Krista Lähteenmäki ja Riikka Sarasoja jäivät kauas kärjestä jo perinteisen osuudella. Lopputuloksissa Roponen oli 14:s, Sarasoja 18:s ja Lähteenmäki 31:s.

Suosikkeina kilpailuun lähtivät Marit Björgen ja Justyna Kowalczyk. Ennakkokaavailujen mukaan suomalaiset olivat tiukasti mitalikamppailussa mukana.

Heti perinteisen osuuden alussa kärki lähti pitämään kovaa vauhtia Björgenin johdolla. Suomalaisista vain Saarinen pysyi vauhdissa mukana.

Kowalczyk nosti vauhtia edelleen ja vain Björgen ja Johaug pystyivät seuraamaan. Vajaan viiden kilometrin kohdalla neljäntenä oli Charlotte Kalla. Saarinen oli viidentenä 8,7 sekuntia kärjestä.

Suksien vaihtoon tullessa Björgen oli tehnyt reilun kolmen sekunnin eron Kowalczykiin ja Johaugiin. Saarinen ja Kalla tulivat vaihtoon neljäntenä ja viidentenä lähes puoli minuuttia kärjestä.

Muut suomalaiset jäivät yllättävän kauas. Roponen oli perinteisen osuuden jälkeen 15.s, Sarasoja 20:s ja Lähteenmäki 34:s. Lähteenmäen ero kärkeen oli jo 2.20.

Vapaalla Björgen, Kowalczyk ja Johaug jatkoivat yhdessä ryhmässä. Kallalla karkasi suksi hetkeksi suksien vaihdossa, joten Saarinen sai pienen edun. Kalla otti kuitenkin eron nopeasti kiinni ja kaksikko jatkoi matkaa yhdessä.

Björgen karkasi väkisin voittoon viimeisellä kilometrillä. Kowalczyk otti hopeaa ja jätti Johaugin pronssille.

Noin kolme ja puoli kilometriä ennen maalia Kalla jätti Saarisen. Lopussa vielä Marianna Longa, Maria Rydqvist ja Nicole Fessel ohittivat Saarisen, jonka loppusijoitus oli kahdeksas.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat