1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Matti Heikkinen hiihti MM-kultaa

Matti Heikkinen on voittanut huikean hiihdon jälkeen MM-kultaa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa Oslon MM-kisoissa.

Kuva: EPA

Heikkinen voitti toiseksi sijoittuneen norjalaisen Eldar Rönningin 13,3 sekunnilla. Pronssia hiihti Norjan Martin Johnsrud Sundby.

Suomalaispäivä oli jälleen kokonaisuudessaan mainio. Heikkisen jälkeen Sami Jauhojärvi oli viides, Ville Nousiainen kahdeksas ja Tero Similä 16:s.

Jauhojärvelle ja Nousiaiselle startti oli kisojen ensimmäinen. Kilpailu oli miesten ainoa väliaikalähdöllä käytävä kisa Holmenkollenilla.

Suksien voitelu oli jälleen tärkeässä roolissa. Esimerkiksi Ruotsin joukkue on epäonnistunut voitelussa aikaisemmissa kisoissa, kun taas Suomen huoltoryhmä on onnistunut paremmin. Ruotsi ilmeisesti epäonnistui voitelussa jälleen ja ruotsalaiset jäivät kauas kärjestä.

Suomalaiset aloittivat kilpailun vauhdikkaasti. 2,2 kilometrin väliajoissa hyvää kuntoa ennen kilpailua uhkunut Ville Nousiainen oli toisena vain 0,2 sekuntia Eldar Rönningiä jäljessä. Matti Heikkinen oli kuudentena, Sami Jauhojärvi sijalla 12 ja Tero Similä 30:s.

Seitsemän kilometrin kohdalla asetelmat olivat edelleen hienot. Rönning nappasi kärkiajan, mutta Heikkinen nousi toiseksi kahdeksan sekunnin päähän. Martin Johnsrud Sundby oli kolmantena, Lukas Bauer neljäntenä ja Sami Jauhojärvi viidentenä 18 sekuntia kärjestä. Nousiainen täydensi suomalaisten panosta kahdeksannella sijallaan.

Heikkinen siirtyi väliajoissa johtoon 10 kilometrin kohdalla eikä luovuttanut kärkipaikkaa enää muille.

27-vuotias Heikkinen on syntynyt Kajaanissa, mutta edustaa Vantaan Hiihtoseuraa.