Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Yleisurheilun GP-sarja, Joensuu
  • Urheiluruutu

Jokeri-nerokkuus yllätti IFK:n housut nilkoissa

HIFK on nostettu jääkiekon SM-liigan pudotuspelien suurimmaksi suosikiksi. Ensimmäisessä puolivälieräkamppailussa Jokerit oli kuitenkin tehnyt läksynsä huolella ja se kaatoi nerokkaalla pelillä hampaattoman IFK:n 3-1.

urheilu
Jokerit HIFK puolivälieräsarja 1. ottelu SM-liiga 220312
Tomi Hänninen

Helsingin herruussarjaa herkuteltiin ennakkoon kahvipöydissä ja mediassa palsta- ja bittimillimetrejä säästelemättä. Puhuttiin räjähtävästä ruutitynnyristä ja arvuuteltiin Jarkko Ruudun hermojen kestämisellä sekä HIFK:n ylivoimaisuudella.

Sarjan avauspeli tuottikin varmasti monelle pettymyksen. Ruutitynnyriä ei sytytetty, Ruutu pelasi fiksusti, HIFK oli hampaaton – otsikoita onkin turha tältä osastolta odottaa.

Jokerien nerokkuudelle kuitenkin varmasti ylisanoja löytyy. Erkka Westerlundin pelikiellon vuoksi Jokerien ensi kauden päävalmentaja pääsi vetelemään naruista jo nyt. Ja Lämsä vetelikin niitä onnistuneesti ja sai kokeneen joukkueen puolelleen.

Narripaidat otti erittäin järkevällä ja kypsällä suorituksella puolivälieräsarjan ensimmäisen voiton luvuin 3-1. Tapa, jolla se sen teki, oli ihailtava – ja runkosarjaan nähden jotenkin epäjokerimainen.

Jokerit piti paljon ja rauhallisesti kiekkoa, eikä luovuttanut sitä turhaan HIFK:n taitaville hyökkääjille. Jokerit karvasi syvältä ja sai HIFK:n samanlaisiin ongelmiin, jossa se oli syksyllä. Kotijoukkueen avauspeli tökki ja monet hyökkäykset kilpistyivät usein jo keskialueen kiekonmenetykseen.

- Meillä oli tänään vahva 60-minuuttinen suoritus. Erittäin sitoutunut joukkue, jossa kaikki halusivat tehdä sovittuja asioita, Lämsä hymyili pelin jälkeen.

Lämsän olemuksesta huokui pikkupoikamainen riemu. Nuori valmentaja täytti kokeneen Westerlundin saappaat komeasti ja ennen kaikkea viileästi. Tällä kertaa Jokerit ei hölmöillyt pelinkurin tai minkään muunkaan osa-alueen saralla. Kiekoton peli oli avainasemassa ja sen suurimpiin sankareihin voi nostaa Riku Hahlin, Jani Ridan ja Ruudun.

Onneakin Jokereilla oli. Josef Boumedienne nosti puolinapakalla vipillä Jokerit 1-0-johtoon siniviivalta toisessa erässä. Ilari Filppula ohitti luvattoman helposti IFK-vahti Dennis Endrasin rannelaukauksella hetkeä myöhemmin.

Kolmannessa erässä uransa ensimmäistä pudotuspeliään pelannut Teuvo Teräväinen pelasi upeasti keskialueella, tarjoili Riku Hahlille, joka jatkoi Janne Lahdelle. Tulinen lämäri ratkaisi pelin ja taululla 3-0.

HIFK kavensi 3. erän lopussa, kun Mikael Granlund löysi nerokkaalla poikkikentän syötöllä takatolpalle hiipineen Toni Söderholmin.

Sarja jatkuu lauantaina Jokerien kotiareenalla. HIFK löytää varmasti uusia keinoja Jokerien tiiviin pelin avaamiseen. Jokereiden haaste on toisessa pelissä suurempi. Kuten sanottu, onneakin nyt oli. Saa nähdä sytytetäänkö ruutitynnyriä.

Lähteet: YLE Urheilu / Riku Salminen, Helsinki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat