Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu

JYP löi Ässät - kuusi pelaajaa suihkuun

JYP piti kotiedun jääkiekon SM-liigan puolivälieräavauksessa ja kaatoi Ässät 4-1. Kiihkeässä ottelussa suihkukomennuksen sai kaikkiaan kuusi pelaaja. Ässä-luotsi Karri Kivi ihmetteli ottelun tuomarilinjaa.

urheilu
Olli Sipiläinen ja Tapio Sammalkangas
Yle

Ennakkoasetelmat

Vaikka sekä JYP että Ässät ovat pelanneet viime vuosina useita pudotuspelejä, on joukkueiden edellisestä playoff-kohtaamisesta jo 19 vuotta aikaa (v. 1993). Tuolloin joukkueet kohtasivat JYPin voittoon päättyneessä pronssiottelussa. Tuo mitali oli samalla JYPin viimeinen ennen kevään 2009 mestaruutta.

Kauden 2011-12 runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa. Ässät voitti ensimmäisen ottelun syyskuussa JYPin sekoillessa valmentajanvaihdon jälkimainingeissa. Tämän jälkeen JYP voitti seuraavat kolme ottelua kohtalaisen selvästi yhteismaalein 11-3. JYPin maalilla näissä kaikissa otteluissa pelasi Riku Helenius.

Joukkueiden kokoonpanoissa ei ollut tapahtunut juurikaan muutoksia runkosarjan päätöskierroksen jälkeen, ainoastaan aloittavat maalivahdit olivat vaihtuneet. Illan ottelussa maaleja vartioi Helenius ja Antti Raanta. Helenius ei ollut pelannut ennen illan ottelua minuuttiakaan SM-liigan pudotuspelejä ja Raannallakin playoff-kokemusta oli vain 84 minuuttia viime keväältä Lukko-paidasta.

Draamaa, suihkukomennuksia ja playoff-kiekkoa

Avauserässä maalien puututtua puhutti eniten JYPin Harri Pesosen saama suihkukomennus selästä taklaamisesta. Taklauksen kohteeksi joutui Ässien puolustaja Ville Uusitalo.

Ottelun lopullinen suunta nähtiin toisessa erässä. JYP teki siinä kaksi maalia Jonne Virtasen ja Sami Vatasen toimesta. Lisäksi tunteet kuumenivat toisen erän aikana lopulliseen liekkiinsä.

Kolmannen erän alussa Ässät sai kavennettua maalit 2-1:een Stephen Dixonin maalilla. Tässä vaiheessa näytti siltä, että Ässät nousee vielä mukaan taisteluun.

Jani Tuppuraisen 3-1 –maali kuitenkin mursi vierasjoukkueen selkärangan lopullisesti. Juha-Pekka Hytösen tyhjään maaliin tekemän 4-1 –maalin jälkeen alkoivat vielä nyrkkitalkoot, joissa jaettiin kymmeniä jäähyminuutteja.

Ottelussa suihkukomennuksen sai kaikkiaan kuusi pelaaja. JYPistä pukukoppiin joutuivat Harri Pesonen, Olli Sipiläinen ja Jonne Virtanen, Ässistä Tommi Taimi, Jani Honkanen ja Tapio Sammalkangas.

Kommentit

- Se oli vauhdikas peli josta tunnetta ei uupunut. Se oli just sellaista, kuin odotettiinkin, kertasi uransa ensimmäisen SM-liigan pudotuspelin pelannut JYPin maalivahti Riku Helenius.

- Aika paljon tuli jäähyjä, niitä voitaisiin varmaan vähän vähentää seuraavaan matsiin. Hyvä aloitus, hyvä peli meiltä kokonaisuutena. Tuttua JYPiä, puolustettiin kokonaisuutena ja iskettiin tarvittavat maalit, Helenius summasi.

- Erittäin valmiina tultiin tähän peliin. Meiltä pieni lapsus toisessa erässä ja se muutti pelin suuntaa. Oikeastaan se jatkui sitten sitä samaa rataa loppuun asti. Aina kun päästiin hyvin mukaan, niin ihan siinä ei kokemus riittänyt, kertasi Ässien päävalmentaja Karri Kivi.

- Siinä taisi tänään olla vähän ylilyöntejä suuntaan ja toiseen. Tässä taitaa olla se Jyväskylän iso etu sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Tuo yleisö kyllä pystyy vaikuttamaan todella voimakkaasti, kommentoi Kivi illan tuomarilinjaa.

Lähteet: Yle Urheilu - Jussi Lindroos, Jyväskylä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat