Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

"Muutama hetki petti, JYP oli fiksumpi"

JYP haki 2-1-vieraspotin Porista ja siirtyi puolivälierissä johtoon voitoin 2-0. - Pienet ovat pelilliset marginaalit. Mutta kieltämättä ne merkitsivät nytkin loppuun asti. JYP oli fiksumpi. Meillä muutama hetki petti, tuumi Ässä-luotsi Karri Kivi.

urheilu
Yle

Ennakkoasetelmat

Lauantai-iltapäivän karkeloihin lähdettiin siitä, että JYP avasi playoff-sarjan Hippoksella

kotivoitollaan 4-1.. Nyt ottelun lopputulosten maalimäärillä ei ole mitään merkitystä. Vain otteluvoitoista taistellaan.

JYP lähti voittaneena Poriin täysin samalla torstaikoostumuksellaan.

Ässät puolestaan vaihtoi Joel Armian ykkösketjuun eli teki vaihtokaupat kakkosvitjan Mark Leen kanssa. Kolmosesta jäi pois Antti Mäkilä ja hänen paikkansa otti Niko Palonen.

Ratkaisu

Kauan saatiin odottaa avausosumaa. Sen tykitti kolmannessa erässä tasavajaalla yksi liigan kuumimmista pelimanneista. Hän on JYP:n pakki Sami Vatanen. Tämän hetken todellinen SM-liigan uurtaja ja osaaja.

Kun Harri Pesonen lisäsi vieraiden johdon ruuhkasta rystyvedolla 2-0:aan, osa porilaiskatsojista sai tarpeekseen.

Kuitenkin vain 49 sekuntia ja peli kaventui Niko Palosen toimesta tasan kolme minuuttia ennen päätöstä. Vulkaaninen kumi livahti Riku Heleniuksen verkkoon tolpan kautta.

Ei auttanut enää Ässien aikalisä, eikä Antti Raannan ulosveto maalilta.

Näin JYP karkasi ennen maanantain kotimatsiaan kahden ottelun voittoon.

Kommentit

- Äärimmäisen hieno playoff-peli. Oli vauhtia, tilanteita, taklauksia ja yleisö loistavasti mukana. Olen omiini tyytyväinen. Olimme kärsivällisiä hetki hetken jälkeen. Ja se palkittiin, tuumaili JYP:n päävalmentaja Jyrki Aho.

Mies totesi myös, että tuomarit onnistuivat. - He toimivat erittäin hyvin pelin hengen mukaan, jotta tällaista peliä pystyttiin esittämään.

Myös Ässien Karri Kivi oli täysin samoilla linjoilla, vaikka Ässät istuikin seitsemän kakkosta JYP:n kolmea vastaan. Peli oli kuin eri planeetalta verrattuna torstain 190 minuuttia tuottaneeseen sekamelskaan.

-Pienet ovat pelilliset marginaalit. Mutta kieltämättä ne merkitsivät nytkin loppuun asti.

JYP oli fiksumpi. Meillä muutama hetki petti, tokaisi Kivi ja kehui oman porukkansa aggressiivisuutta.

-Se ei vaan yksinkertaisesti riittänyt, vaikka ylivoimapelaamisessakin oli nyt vilpitöntä yrittämistä. Toinen näkökulma on se, että viidestä seuraavasta pitäisi neljä matsia voittaa. Kaikki riippuu siitä miten pystymme itsemme nollaamaan, lopetti Ässä-luotsi.

Muuta

Kauttaaltaankin pudotuspelit ovat tällä kaudella pienestä kiinni. Yhdellä maalilla enempää ei tänäänkään kukaan riepotellut vastustajaansa. Mutta voitoistahan ainoastaan pelataan. Lisämaaleista viis...

Lähteet: Yle Urheilu - Jouko Färd, Pori

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat