Suora

  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Jatkoajan herra ratkaisi Raksilassa

Kärpät onnistui tasoittamaan puolivälierien voitot 1-1:een Pelicansia vastaan, kun Julius Junttila sooloili 4-3-ratkaisun jatkoerässä. - Junttila oli jatkoajan herra. Pelasi tuplavaihtoja ja toi kiekkoa ylös. Illan kruunasi voittomaali, kehui Hannu Aravirta.

urheilu
Julius Junttila (Arkistokuva)Yle

Kärpätkin lähti otteluun tukalasta tilanteesta. Alla oli 0-5 murskatappio Lahdessa, ja kaiken kruunuksi Miikka Salomäki oli hölmöillyt itselleen yhden ottelun pelikiellon tuuppaistuaan tuomaria matkalla jäähyaitoon.

Vierailija Pelicans lähti otteluun samoilla ketjuilla, kuin avausottelussa. Jobinpostia lahtelaisryhmä sen sijaan sai maalivahtiosastolta, kun aloittavaksi maalivahdiksi ilmoitettu Niko Hovinen ei kyennyt pelaamaan. Torjuntavastuun saikin 21-vuotias Joonas Kuusela.

Kärpät möhli johtoasemansa

Ensimmäinen erä tarjosi yleisölle upeaa kiekkoviihdettä. Etenkin kotijoukkue aloitti ottelun hurjalla tahdilla, ja ampui kohti Kuuselaa paikasta kuin paikasta. Maaliteon aloitti Kärppien Joonas Komulainen hienon kuvion päätteeksi. Pelicans kuitenkin tasoitti Justin Hodgmanin toimesta. Hodgmanin helpohko rystylaukaus yllätti Backlundin.

Kärpät teki erän päätteeksi vielä johtomaalin, kun Oscar Eklundin rannelaukaus upposi Kuuselan maalin takakulmaan neljä sekuntia ennen erän loppua.

Toisessa erässä molmemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimiensa tehoa kolmeen kertaan, mutta erässä ei nähty maaleja. Erä oli Pelicansin hallintaa, mutta lahtelaisten maalintekoyritykset tulivat suurimmalta osin helpohkoista paikoista, jotka Johan Backlund selvitti varmasti.

Kolmas erä oli Pelicansin hallintaa. Backlund kuitenkin kesti pommituksen. Erän ensimmäisen maalin teki Oulun Kärpät, kun Mikko Lehtonen laukoi siniviivapommin sisään. Pelicans kuitenkin nousi tasoihin Tero Koskirannan ja Ryan Laschin maaleilla. Laschin tasoitus tuli Pelicansin pelatessa ilman maalivahtia. Mies toimi myös syöttäjänä Koskirannan kavennusmaalissa.

Jokerikortti Junttila ratkaisi

Ottelun ratkaisu nähtiin ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 16:18, kun Kärppien Julius Junttila iski voittomaalin hienon yksilösuorituksen jälkeen. Mies oli alati vaarallinen koko jatkoerän ajan.

- Ehdottomasti urani tärkein maali miesten peleissä. Olisi ollut paha paikka lähteä Lahteen 0-2 asemassa. Jatkoerässä minulla oli hyvin virtaa, kun en ollut varsinaisella peliajalla niin paljoa pelannut, Julius Junttila iloitsi.

- Junttila oli jatkoajan herra: pelasi tuplavaihtoja ja toi kiekkoa kerta toisensa jälkeen ylös. Illan kruunasi sitten voittomaali, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta kehui.

Kovaan paikkaan joutunut Joonas Kuusela torjui kelvollisesti alun pientä pomputtelua lukuunottamatta.

- Ainahan se on mukava pelata, mutta kyllä vähän jännitti ennen peliä. Jatkoajalla alkoi tuntua, että alkaa koppi tarttua, mutta sitten kävi näin, sanoi Pelicans-vahti Joonas Kuusela.

Valmentajien kommentit

- Erittäin tasainen ja hyvä peli. Kärpät oli parantanut peliään joka osa-alueella. Maanantaina hieno taistelu jatkuu, sanoi Pelicansluotsi Kai Suikkanen.

- Iso voitto meille, kun ajatellaan mistä lähtökohdista peliin lähdettiin. Tiedettiin, että 0-2 otteluvoitoilla lähtö Lahteen olisi ollut tuskainen. Jatkoajalla meinattiin kaatua, Pelicansilla oli ensimmäisen kympin aikana varmasti viisi huippua maalintekopaikkaa, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta tiivisti.

Lähteet: Yle Urheilu - Tuomas Hirvonen, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat