Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

KalPa taas parempi - "ei Bluesin taival ole ohi"

KalPa nappasi toisen tiukan voiton Bluesista ja karkasi puolivälieräsarjassa 2-0-johtoon. - Emme ajattele, mikä on tilanne sarjassa. Lähdemme vain voittamaan, ei Bluesin taival ole ohi. Ei todellakaan, Blues-luotsi Lauri Marjamäki vakuutti.

urheilu
Yle

Espoossa nähtiin kaksi voitonjanoista ja nälkäistä joukkuetta. Heti alkusekunneista kävi ilmi, ettei kumpikaan aio luovuttaa helpolla.

Todelliset vaaralliset maalipaikat olivat kortilla, mutta nähtiinhän niitäkin. Hyökkääjien harmiksi maalivahdit molemmissa päissä olivat todella hyviä. Mikko Koskinen Kalpan maalissa ei tehnyt ottelussa kuin pari pientä virhettä. Antti Ore Bluesin maalilla oli kuin itse rauhallisuus.

Pelin aikana Bluesille tuli muutama maalipaikka Kalpaa enemmän, mutta vedot menivät joko ohi tai suoraan Koskisen syliin. Kerran myös Kalpan puolustaja oli pelastavana enkelinä.

Ottelun ainoa maali tuli kolmannen erän alussa. Maalin edustalle liukunut Kalpan puolustaja Marko Kauppinen pani kiekon tyylikkäästi yläkulmaan. Kalpalle voitto 1-0 ja se siirtyi ottelusarjassa jo 2-0 johtoon.

Espoolaiskatsojat heräsivät mukaan

Ottelun intensiteetti näkyi muun muassa siten, että avauserässä molemmat saivat jäähyjä vuorotahtiin. Myös espoolainen katsomo heräsi henkiin kauden tärkeimmillä hetkillä. Metelin perusteella olisi luullut, että paikalla olisi ollut enemmän kuin reilut 4400 katsojaa, joka katsojamääräksi ilmoitettiin.

Pelin hienouksiin kuului myös se, että molempien joukkueiden pelaajat uhrautuivat hienosti ja olivat pelottomasti kiekkojen edessä. Peräänantamattomuus heijastui katsomoon saakka.

Varsinkin Bluesin pelaajat ovat antaneet kasvot sanonnalle: sitkeät sissit! Siniasuiset näyttävät olemaan valmiit vaikka siihen, että he syövät kiekon tarvittaessa. Ainoa mikä uupuu, on maalien teko.

KalPa taas oli mainio kiekollisessa pelissä. Siitäkin huolimatta, että vastustaja roikkuu niskassa. Kalpa osaa myös purkaa paineen nopeilla syötöillä.

Mitään ei tipu ilmaiseksi

Jos joku kuvitteli, että Kalpa marssii helposti tästä parista jatkoon, niin voi muuttaa mielensä. Vaikka se johtaa ottelusarjaa 2-0, ei se saa mitään ilmaiseksi. Kalpan täytyy ottaa valtava määrä mustelmia vastaan tässä ottelusarjassa.

Pelin jälkeiset tunnelmat olivat yllätävänkin saman suuntaiset.

- Ei meidän auta surkutella tappiota. Me pelasimme hyvän pelin kaikesta huolimatta. Meillä oli Kalpaa enemmän laadukkaista maalipaikkoja. Nyt ne pitää vain pystyä realisoimaan, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

- Kylläpä oli upea peli, vaikka tulikin vain yksi maali, hehkui Kalpan päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

Blues tiedettiin kovaksi vastukseksi.

- Ihan turhaan joku on kuvitellut, että menemme heittämällä välieriin. Blues on äärimmäisen hankala ja kova vastus. Nytkin meillä oli yhden maalin peli. Emme saa mitään ilmaiseksi tässä sarjassa, Tuomas Tuokkola myönsi.

Edessä iso ottelu Kuopiossa

Seuraava ottelu pelataan Kuopiossa, ja silloin saattaa olla jo pienoisen ratkaisun paikka.

- Tottakai se on iso ottelu. Voitto siitä ja olisimme jo aika lähellä välieräpaikkaa. Turha sitä on kuitenkaan vielä ihmetellä, Tuokkola sanoi.

- Seuraava peli on vain seuraava peli. Emme ajattele, mikä on tilanne sarjassa. Lähdemme vain voittamaan, ei Bluesin taival ole ohi. Ei todellakaan, Lauri Marjamäki painotti.

Uhkatekijöitä Bluesille ovat avainpelaajien liiallinen peluutus ja turhautuminen. Turhautuminen saattaa iskeä siinä vaiheessa, jos kiekkoa ei Kuopiossakaan saada maaliin hyvistä paikoista.

Joakim Eriksson uurasti tänäänkin valtavasti. Kysymys kuuluu, kuinka hän jakaa hujia minuuttimääriä Bluesin paidassa.

Kalpan tilanne on sikäli hyvä, että peli tuntuu sujuvan ihan hyvin. Blues antaa joukkueelle äärimmäisen hyvän vastuksen, joten se on ikään kuin valmiina, jos se etenee neljän parhaan joukkoon.

Maalivahtitilanne on molemmilla hyvä, joten tuskinpa kumpikaan tulee siihen kaatumaan.

Lähteet: Yle Urheilu - Sammy Väisänen, Pori

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat