1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Varis: Osaan elää näiden asioiden kanssa

Kahden vuoden kilpailukiellon dopingista kärsinyt Kaisa Varis teki paluun SM-laduille Imatran 30 kilometrin kisassa. Variksen mukaan hiihto on tänä päivänä hänelle mukava harrastus, eikä hän oikein osaa poissakaan olla laduilta.

Kuva: Yle

Kisassa 15:nneksi sijoittunut ja 5.36,5 voittajalle hävinnyt Varis oli tyytyväinen hiihtosuoritukseensa. Tosin hän myönsi, ettei suuria odottanutkaan.

- Päätavoitteeni oli jaksaa kohtuu ryhdikkäästi alusta loppuun ja mielestäni siinä suhteellisen hyvin onnistuin, hän totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Varis oli tänä talvena toista kertaa numerolappu rinnassa, joten meno oli sen mukaista. Joensuun Hiihtoveikkoja edustava hiihtäjä myönsi, että todella nopea keli teki hiihdosta vähän hakemista.

- Viimeksi kun näillä lumilla olen hiihtänyt, niin oli huomattavasti hitaampi keli ja itse asiassa hiihtotapakin oli toinen. Perinteisellä ja tällaisella nopealla lentokelillä minulla oli hieman vaikeuksia. Kyllä se siitä sitten kuitenkin lähti sujumaan. Matkaa oli kuitenkin 30 kilometriä, joten siinä ehti hakea sitä potkua.

Hiihto on Varikselle tänä päivänä enää mukava harrastus, eikä hän havittele enää huipulle. Viime vuosina Varis on käynyt melkoisen rumban läpi, sillä kahden vuoden kilpailukiellon lisäksi hänelle ehdittiin langettaa elinikäinen kilpailukieltokin dopingepäilystä. Kielto kuitenkin kumottiin urheilun kansainvälisessä vetoomustuomioistuimessa vuonna 2009.

- Kyllä minä näiden asioiden kanssa osaan elää. Eivät ne tietenkään mitään mukavia asioita ole, ja varmasti ne ovat lähtemättömän leiman lyöneet. On vain opittava elämään, ja mielestäni sillä opin tiellä olen hyvässä vauhdissa, Varis totesi.

- Asiat olisivat tietenkin voineet mennä toisin, totta kai. Mennyttä ei takaisin saa, näillä mennään eteenpäin.

Variksen opiskelut kauppa- ja oikeustieteiden tiedekunnassa ovat loppusuoralla, ja hän toivookin, että saisi valmistuttuaan koulutusta vastaavia työtehtäviä.

- Toivottavasti nämä urheiluhommat säilyvät mukana. Sille edellytyksenä on, että pysyn terveenä. Toivon, että sitä kautta saisin elämään lisää.