Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärppien veteraanisentterit loistivat Lahdessa

Hurjalla luisteluvauhdilla peliin jälleen lähtenyt Pelicans sai kotiareenallaan tällä kerralla aikaiseksi vain yhden maalin. Kärpät iski pelin tasoihin ensimmäisestä ylivoimastaan ja meni sen jälkeen menojaan. 4-1-vierasvoiton myötä Kärpät meni jääkiekon SM-liigan puolivälieräsarjassa 2-1-johtoon.

urheilu
Kärpät juhlii Joonas Donskoin maalia.
Yle

Kokenut Jari Viuhkola nousi maalivahti Johan Backlundin ohella Kärppien ratkaisupelaajaksi iskien kauden ensimmäiset pudotuspelimaalinsa, kun Kärpät haki Lahdesta kotiedun itselleen.

Vili Sopanen teki Justin Hodgmanin esityöstä ottelun avausmaalin, mutta Kärpät tasoitti kanadalaisen hermoiltua itsensä rangaistusaitioon.

Kokeneet sentterit namuttelivat

Ylivoimalla Josef Stümpel antoi maalin takaa namupassin Ville Mäntymaalle, ja tämä iski Kärpät takaisin peliin.

Toisessa erässä Pelicansin kokenut puolustaja Jan Latvala hölmöili tuloksettoman ylivoiman jälkeen omalla alueellaan ja syötti kiekon suoraan Ivan Humlin lapaan. Tämä tarjoili Joonas Donskoille, joka kiersi Joonas Kuuselan tyylikkäästi ja vei vieraat johtoon.

Kolmannessa erässä Jari Viuhkola iski ylivoimalla pudotuspelien ensimmäisen maalinsa ja iski lopussa tyhjiin Stümpelin syötöstä loppulukemat 1-4. Näin ollen kokenut kaksikko nousi jälleen suureen rooliin tärkeässä paikassa.

Kuka pelaa maalilla Oulussa?

Niko Hovinen oli taas poissa Lahden kokoonpanosta, vaikka mies oli aamujäillä nähtykin. Lonkka ei kuitenkaan kestänyt pelaamista kauden tärkeimmällä hetkellä. Hovisen paluusta lahtelaisen maalille liikkuu paljon huhuja, mutta vähän faktaa. Vaikkei Kuusela heikosti pelannutkaan, tarvitsisivat lahtelaiset kookasta ykköstähteään maalin suulle.

Kärppien leirissä kotimatkalle lähdettiin hyvillä mielin.

- Saatiin hyvät lähtökohdat seuraavaan kotipeliimme. Jossakin vaiheessa se vierasvoitto piti ottaa ja nyt oltiin paljon valmiimpia täällä kuin viimeksi. Olen odottanutkin itseltäni tehoja, ja nyt tuli kaksi maalia. Toivottavasti pelini aukeaa tästä enemmän, totesi Kärppien Jari Viuhkola.

Pelicansin Pekka Jormakka iski viisi minuuttia ennen loppua 1-3-tilanteessa kiekon ohi Backlundin, mutta videotarkistuksen jälkeen osuma hylättiin, koska maali oli siirtynyt paikoiltaan. Hidastuksessa näytti kuitenkin siltä, että kiekko oli jo pömpelissä, kun maali liikahti paikoiltaan.

- Annettiin vastustajalle maalit aika ilmaiseksi. Itse ei saatu mistään sisään. Nyt pitää alkaa viimeistellä paremmin, sillä ei näitä otteluita yhdellä maalilla voiteta, uransa ensimmäisen pudotuspelin pelannut Jormakka harmitteli.

Lähteet: Yle Urheilu / Jari Haapala, Lahti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat