Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.
  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kiiskinen iski Bluesin kanveesiin

Tuomas Kiiskisen hattutemppu, ykkösketju ja maalivahti Mikko Koskinen liekeissä sekä kärsivällisyys - siinä avaimet, joilla KalPa upotti sitkeästi taistelleen Bluesin maalein 5-0. KalPa johtaa jääkiekon SM-liigan välieräsarjaa otteluvoitoin 3-0.

urheilu
Tuomas Kiiskinen.
Yle

Bluesilla oli Kuopioon tullessaan pakkovoiton ilta edessään. Tappio Kuopiossa ja Blues olisi kuilun partaalla tämän kevään pudotuspeleissä.

KalPan ykköskenttä järjesti ottelun avausmaalin runsaan kahden minuutin pelin jälkeen. Matti Kuparinen vapautti Sakari Salmisen oikealla laidalla täyteen vauhtiin. Salminen kiersi maalin taakse ja antoi loistopassin toiseen aaltoon tulleen Tuomas Kiiskisen lapaan, ja tästähän ”Niiralan Maltsev” ei erehtynyt - 1-0.

Sama kolmikko junaili toisessa ja kolmannessa erässä tekopaikat ja Kiiskinen latoi kolmannen erän alkuun lukemat 3-0.

Hattutempun iskenyt Kiiskinen kiitteli erityisesti Salmisen syöttöjä.

- Salminen oli niin tulessa, että sai aika tyhjiin laitella kiekkoa. Oli hyvä päivä, ja tuntui, että onnistui kaikki, sanaili vaatimaton Kiiskinen.

Huhtalan töppäily pelin sinetti

Kun peliä oli jäljellä kuusi minuuttia, Blues pelasi ylivoimalla ja Tommi Huhtala ajoi suoraan KalPa-vahti Mikko Koskisen päälle. Koskisen pinna paloi ja tappelu oli valmis. Huhtala suihkuun, Koskiselle pikkukakkonen ja loppuselittelyssä vielä Blues-kapteeni Toni Kähköselle suunsoitosta 10 minuuttia.

Tapauksesta lähtee raportti kurinpitäjälle ja myös Koskinen saattaa saada osansa.

- Tutkintaan lähtee sekä hyökkääjän että maalivahdin toiminta. Sääntökirja sanoo, että levyhanskalla ei saa lyödä, se on iso rangaistus, sanoi otteluvalvoja Juha Pajunen.

- Tuo Huhtala ei näytä kunnioittavan yhtään ketään. Maalivahti on koskematon ja sama äijä ajaa koko ajan yli. Pakkohan siihen oli vähän puuttua, puhisi Koskinen ottelun jälkeen.

Blues joutui pelaamaan pelin lopun alivoimalla ja teki näin kolmen maalin takaa-ajon mahdottomaksi. KalPa latoi vielä ottelun lopussa ylivoimalla taululle 5-0-murskalukemat Jukka Hentusen ja Marko Kauppisen maaleilla.

Bluesin tuska

Kolme ottelua on takana tässä tiukassa otteluparissa, mutta Blues on onnistunut maalinteossa vain kerran.

- Kai sen näkee yläriville asti, että tuo maalinteko on meille tuskaa, mikä tuo tuskaa koko joukkueeseen, kun nähdään, että ei tehdä edes läpiajoista eikä muistakaan paikoista maalia, puhisi Bluesin valmentaja Lauri Marjamäki.

- Jos et maalia tee, niin aika vaikeaa näitä pelejä on voittaa, päätti Marjamäki ja kiitti samalla joukkuetta tiiviistä yrittämisestä.

- Pitää keksiä keinot, millä päästään maalintekoon kiinni.

Niinpä. Keskiviikkona joukkueet kohtaavat seuraavan kerran ja silloin on vaihtoehtoina voitto tai kesäloma.

Lähteet: Yle Urheilu / Kari Salmela, Kuopio

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat