Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

JYPillä uusi tilanne - Ässät kävi jo johdossa

JYP on marssimassa jääkiekon SM-liigan välieriin vastaansanomattomalla tavalla. Tällä kertaa Ässät kävi jo ensimmäisen kerran puolivälieräsarjassa johtoasemassa, mutta jyväskyläläiset nousivat 4-3-voittoon ja johtavat ottelusarjaa nyt 3-0.

urheilu
Jari Jääskeläinen ja Jonne Virtanen juhlivat maalia.
Yle

Ennakkoasetelmat

Ässien ykkösketjun sentteri Aki Uusikartano oli sivussa ottelusta, joten hänen paikalleen oli nostettu Mika Niemi, Santavuoren ja Armian keskelle. Ässien kakkosketju oli ainoa, johon ei muutoksia sitten lauantain ollut tehty.

Kolmosketjuun mukaan tuli Aki Juusela, Sillanpään ja Palosen rinnalle. Nelosen keskellä Niemen paikan otti Nico Aaltonen, rinnallaan Mutanen ja Laaksonen. Lisäksi puolustajista oli poissa Tapio Sammalkangas, hänen paikan kokoonpanossa otti Miko Malkamäki.

JYPin kokoonpanossa kaikki oli ennallaan. Riku Helenius asettui jälleen maalinsuulle ja ketjut olivat täsmälleen samat, kuin kahdessa edellisessä ottelussa.

Ottelu

Ässät lähti otteluun terävästi ja meni johtoon ajassa 13.26 Veli-Matti Savinaisen maalilla. Tämän maalin myötä Ässät oli ensimmäistä kertaa johdossa ottelusarjan aikana.

Ässien johto ei kestänyt kuin toisen erän avausminuuteille, kun Mikko Viitanen toi siniviivalaukauksella kotijoukkueen tasoihin. Maali oli Viitaselle kauden ensimmäinen. Toisen erän aikana Jari Jääskeläinen vei vielä JYPin 2-1-johtoon kauden kolmannella maalillaan.

Kolmannen erän alku oli Ässille vahva ja joukkue tuli 2-2-tasalukemiin Tuomas Santavuoren maalilla. Vajaa kaksi minuuttia tämän jälkeen Ryan Caldwell sai kahden minuutin rangaistuksen kiekon ampumisesta katsomoon.

JYP hyödynsi tämän jäähyn ja teki ottelun ensimmäisen ja ainoan ylivoimamaalin Ossi Louhivaaran maalinedusohjauksella. Tämän jälkeen vielä Eric Perrin vei JYPin 4-2-johtoon. Perrinin maali oli ottelun voittomaali.

Erän lopussa Ässät taisteli ilman maalivahtia. Uhkapeli onnistui, mutta vain kertaalleen. Mika Niemi kavensi ottelun loppulukemat 3-4:ään puolitoista minuuttia ennen erän ja ottelun loppua.

JYP johtaa nyt voitoin 3-0 ja ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla ensi keskiviikkona Porissa.

Kommentit

- Koskinen (Kalle) pelasi hyvin maalille, ja satuin olemaan oikeassa paikassa. Sain otettua luistimella kiekon haltuun ja laitoin sen etukulmasta sisään, kertasi JYPin Jari Jääskeläinen 2-1-johtomaaliaan.

- On tärkeää, että onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Että muillekin tulee onnistumisia kuin ykkös- ja kakkosketjulle, kommentoi nelosketjun Jääskeläinen.

- Ihan parhaimmillamme ei pelissä oltu. Tuli vähän lapsuksia ja merkkausvirheitä, ehkä vähän hermostuneita oltiin. Kyllä meidän pitää vielä parantaa, hyvä että saatiin voitto vielä käännettyä, Jääskeläinen summasi.

- Vaikka 3-0 nyt johdetaan niin ei ole helppoa, varmasti vaikeaa vielä tulee. Keskiviikkona on sitten ensimmäinen mahdollisuus ottaa se neljäs, mutta tiukkaa varmasti tulee ja Ässät pistää kovasti hanttiin, Jääskeläinen tuumaili.

- Minun mielestäni pelattiin nyt tosi hyvä peli, tänään pelattiin paras peli näistä kolmesta. Ei saada vaan palkintoa siitä, harmitteli Ässien Ville Uusitalo.

- Oli meillä paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, mutta ei saatu kuin kolme aikaiseksi, Uusitalo jatkoi.

- Kyllä sen heti huomasi, että oli vähemmän jäähyjä kuin edellisissä peleissä. Pysyi pelaamisen rytmi paljon paremmin kasassa ja jaksettiin pelata paljon paremmin, Uusitalo päätti.

Lähteet: Yle Urheilu / Jussi Lindroos, Jyväskylä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat