Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Narri on herra - IFK:lla tuskaa päästä jo maalille

HIFK oli tehnyt jääkiekon SM-liigan kolmanteen puolivälierään kokoonpanomuutoksia, mutta kentällä uudet juonet eivät auttaneet. Jokerit riisui jälleen HIFK:n aseista ja otti kliinisellä pelillä 3-1-voiton. Otteluvoitot ovat Jokereille jo 3-0.

urheilu
Mikael Granlund Jokerit HIFK puolivälieräsarja 1. ottelu SM-liiga 220312
Tomi Hänninen

HIFK marssitti kolmanteen puolivälieräkamppailuun lisää kovuutta, kun Ilari Melart ja Erkki Rajamäki tekivät tämän kevään playoff-debyyttinsä. Myös ykkösvitja oli lyöty koostumukseen Ville Peltonen-Mikael Granlund-Eero Somervuori.

Muutokset eivät juurikaan auttaneet, vaikka HIFK ottelun alussa pyörittikin peliä myrskyn lailla - mutta vain alun. Jokerit oli jälleen kaukalon herra kypsän ja uutteran puolustuspelin myötä. HIFK:lla oli ottelussa kiekonhallinta, mutta luistimenpiirtoja oli enemmän kulmissa kuin Jokeri-maalin edessä. Sinne ei HIFK:lla ollut tälläkään kertaa asiaa.

- Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä paremmin saimme rivit kasaan. Meillä oli vahvat ja tiiviit viisikot. Sitä kautta voitto tuli, Jokerien penkin taakse kahden ottelun pelikiellon jälkeen palannut Erkka Westerlund tiivisti.

Ottelun alussa Eero Kilpeläinen antoi HIFK:lle toivonrippeen imuroimalla Melartin tussaksen sisään jo neljän minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen Kilpeläinen olikin ratkaisuhetkillä valovuoden edellä virkaveljeään Dennis Endrasia.

"Kaksi helppoa osumaa"

Jokerit tasoitti pelin ylivoimalla Josef Boumediennen toimesta ja sama kaveri järjesti myös Jokerien 2-1-johtomaalin. Kärpissä kaksi Suomenmestaruutta voittanut Boumedienne vapautti nappisyötöllä Teuvo Teräväisen, jonka ranne livahti Endrasin selän taakse.

- Annettiin kaverilla kaksi helppoa osumaa. Toisessa ja kolmannessa erässä he sitten sulkivat ja pysyivät vain pelin alla. Siinä oli sitten jo vaikeaa saada kiekkoa maalille, lyhytsanainen HIFK-luotsi Petri Matikainen totesi.

Johtoasemassa Jokereilla ei tuntunut olevan oikein missään vaiheessa hätää, vaan se piti ilmeettömästi mailaa puristaneen HIFK-ryhmän maalintekopaikkojen ulkopuolella. HIFK sai pitää ja leikkiä kiekolla, mutta laukausyritykset lähtivät kaukaa ja maalin eteen ei tuntunut lihaksia riittävän.

Veteraanikaksikko Boumedienne-Ross Lupaschuk oli hetkittäin helisemässä, mutta Kilpeläinen osoitti suuruutensa suvantovaiheissa.

3-1-loppulukemat viimeisteli Nichlas Hardt tyhjään maaliin. Jokerit on viemässä puolivälieräsarjaa nimiinsä yllättävän helposti, voitot ovat jo 3-0.

Lähteet: Yle Urheilu / Riku Salminen, Helsinki

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat