Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tunteita ja taklauksia - Blues väisti luodin

Bluesilla oli totinen paikka jääkiekon SM-liigan puolivälierissä KalPaa vastaan, sillä sen oli voitettava ottelu, jotta kausi jatkuisi. Näistä lähtökohdista ei ole helppoa pelata, mutta Bluesilta se onnistui. Espoolaiset ottivat kotonaan 3-1-voiton ja kavensivat ottelusarjan voitot 1-3:een.

urheilu
Harri Ilvonen.
Yle

Blues tarjosikin kelpo esityksen ja se loi lukuisia maalipaikkoja. Mutta jälleen kerran: hyökkääjät eivät saaneet kiekkoja maaliin. Kristian Kuusela sai ottelussa kolmekin oivaa paikkaa, Toni Kähköselle tuli kaksi paikkaa ja niin edelleen. Kiekot eivät vain löytäneet maaliin.

KalPan tehokas hyökkäyskalusto oli sekin tällä kertaa tehoton, espoolaisten onneksi. Mutta kun hyökkääjät eivät onnistu, niin pakit pelastivat Bluesin. Harri Ilvonen teki avauserän ainoan osuman.

Ari Vallin jatkoi toisessa erässä, ja jatkoi vielä kolmannessa erässä, kun Blues pelasi viiden minuutin ylivoimaa. Blues nappasi voiton lukemin 3-1. KalPan lohdutusosumasta vastasi Mikko Kukkonen, puolustaja hänkin.

Puhetta herättänyt taklaus

Kohtuullisen siistin ottelun puhuttavin tapahtuma nähtiin kolmannessa erässä. Jukka Hentunen ajoi vauhdilla Camilo Miettisen päälle. Miettinen ei nähnyt tulevaa ja hän sai taklauksen seurauksena todennäköisesti aivotärähdyksen. Miettistä hoivattiin hetken aikaa jäällä, kunnes hänet siirrettiin paareilla pois. Miettinen jatkoi matkaansa ambulanssilla tutkimuksiin.

Hentunen sai taklauksesta viiden minuutin rangaistuksen, plus automaattisen pelirangaistuksen käytöksestä. Itse taklaus ei ollut törkeä, sillä Hentusella oli kädet kiinni kropassa. Camilo Miettinen ei vain huomannut tulevaa, ja seuraukset olivat mitä olivat.

Tärkeä voitto

Blues onnistui venyttämään sarjaa ainakin viidenteen otteluun.

- Olimme selvästi tänään KalPaa parempi ryhmä. Ansaittu voitto, iloitsi kahden maalin isäntä Ari Vallin. Kun Hyökkääjät eivät tee maaleja, on puolustajien astuttava esiin.

- Niinhän se on. Toivotaan, että hyökkääjätkin saisivat tästä eteenpäin maaleja tehtyä. Tämä voitto toivottavasti avasi meiltä vähän niitä lukkoja, Vallin sanoi.

Bluesin tavaramerkki on ollut sinnikkyys ja peräänantamattomuus.

- Ei meillä ole muita vaihtoehtoja. Meidän on pakko taistella joka pelissä, joka vaihdossa. Kannamme ylpeänä Bluesin paitaa, Vallin totesi.

KalPan maalilla torjui Juha Toivonen. Hän sai komennuksen maalille, koska Mikko Koskinen kärsi pelikieltoa.

- Maaleista se Ari Vallinin 2-0 olisi pitänyt kyllä torjua. Sellaisia ei saisi mennä selän taakse, Toivonen tuumasi.

Vaikka käsky tulikin kovaan paikkaan, ei se jännittänyt.

- Ei minulla ollut perhosia vatsassa ennen ottelua. Ajattelin vain, että teen, minkä voin. Antaa muiden stressata siitä, miten onnistun, Juha Toivonen sanoi.

KalPalla on ottelusarjassa vielä kolme eräpalloa jäljellä.

- No näinhän se on. Toivottavasti sarja saadaan poikki seuraavassa ottelussa Kuopiossa, Toivonen tuumaili.

Bluesille kunniamaininta

KalPa todennäköisesti menee sarjasta jatkoon, mutta ei missään tapauksessa helposti. Blues on tänäkin keväänä ollut todella paha vastustaja pudotuspeleissä.

Erätauolla kaksi KalPan kannattajaa keskusteli juuri tästä aiheesta. Heidän mukaansa Bluesia täytyy ihailla jollain kierolla tavalla. Ne kun eivät anna periksi missään vaiheessa!

Jos ja kun KalPa etenee neljän parhaan joukkoon, saa se kiittää virityksestään Bluesia. Blues-sarja heitti KalPan heti välittömästi mukaan kovien pelien maailmaan.

Lähteet: Yle Urheilu / Sammy Väisänen, Espoo

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat