Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu

SM-liigassa tekeillä ihme - Blues puolimatkassa

Yksikään joukkue jääkiekon SM-liigan historiassa ei ole noussut playoff-sarjan voittoon, jos on ollut voitoissa 0-3-tappioasemassa. Blues on jo puolimatkassa, sillä 5-2-vierasvoitto Kuopiossa kavensi KalPan johdon ottelusarjassa 3-2:een.

urheilu
Roope Talaja.
Yle

Keskiviikkona avausvoittonsa ottanut Blues jatkoi hyvää pelaamistaan avauserässä, eikä KalPa päässyt jylläämään loppuunmyydyn kotiyleisönsä edessä. Avauserä oli maaliton, vaikka Blues pääsi kaksi kertaa ylivoimalle. Bluesin Ville Varakas pääsi lähimmäs malintekoa ylärimavedollaan.

Toiseen erään saatiin maalejakin. KalPa sai pelata erän alussa puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla, ja maalin kulmalle vapaaksi jätetty Sakari Salminen sai laitaa kiekon tyhjiin Tuomas Kiiskisen syötöstä.

Bluesin tasoitus tuli kuin varkain pari minuuttia myöhemmin. Tomi Sallinen voitti hyökkäyspään aloituksen, ja Roope Talaja tälläsi salamannopeasti kiekon pömpeliin. Maali oli vasta toinen, minkä pelikiellostaan vapautunut Mikko Koskinen on päästänyt tämän kevään pudotuspeleissä.

- Toisessa erässä oli tärkeää kuitata heti se KalPan ensimmäinen maali. Aina, kun momentum oli tulossa, otimme toisen jäähyn. Niitä meidän pitää parantaa. Kolmas erä oli jo fiksua pelaamista kauttaaltaan, Blues-luotsi Lauri Marjamäki sanaili.

Koskinen joutui pelikieltoon puolustettuaan itseään kolmannessa ottelussa, kun Tommi Huhtala ajoi hänen päälleen. Toisessa erässä Blues kävi jälleen hanakasti Koskisen päälle. Jari Sailio sai huitomisesta kaksi minuuttia torpattuaan Koskisen kumoon.

Toisessa erässä Teemu Ramstedt laukoi läpiajosta tolppaan. Päätöserän alussa Talaja pääsi Ville Varakkaan nerokkaan päätyheiton jälkeen nokikkain Koskisen kanssa, eikä epäonnistunut. Talajan toinen osuma vei Bluesin 2-1-vierasjohtoon ajassa 42.24.

Pari minuuttia myöhemmin Mikko Kukkosella oli loistava paikka tasoitukseen, mutta huippupelin pelannut Antti Ore oli kiekon tiellä. KalPan paletti hajosi mystisesti, ja Juuso Ikonen pääsi tekemään 3-1-maalin ajassa 46.35 ja Miro Aaltonen 4-1 ajassa 47.06. Kumpaakin maalia edelsi KalPan käsittämätön pelaaminen puolustuspäässään.

KalPa tuli vielä peliin mukan Tommi Jokisen täysosumalla, mutta kahta maalia lähemmäs sillä ei ollut enää asiaa. Toni Kähkönen sinetöi loppulukemat tyhjiin. Ottelusarjan kuudes mittelö pelataan sunnuntaina Espoossa. Yksikään joukkue ei ole SM-liigan historiassa noussut 0-3-tappioasemasta jatkoon, mutta Blues on kahden voiton myötä jo puolimatkassa.

Lähteet: Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat