Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheiluruutu

Blues jäähyili, Kärpät osui ylivoimalla

Kärppien onnistunut ylivoimapeli käänsi vaakakupin Raksilan isännille, kun se kampesi tasaisessa ottelussa Espoon Bluesin maalein 4-3. - Pelasimme ihan ok vieraspelin, mutta ei riittänyt, Lauri Marjamäki kommentoi.

urheilu
Joonas Komulainen aloitti maalinteon Kärpille.YLE

Ennakkoasetelma:

Tuttuja ollaan ja tutummaksi tullaan oli illan teema Kärppien ja Bluesin osalta. Joukkueet ovat viime kausilla kohdanneet usein pudotuspeleissäkin. Tällä kaudella seurat ovat olleet syksyllä vastakkain kahdesti. Molemmista kamppailuista on Blues kammennut voitot. Oulussa espoolaiset pelasivat yhden parhaista vieraspeleistään ja veivät selkeän 4-1 voiton. Espoossa oli tasaista ja Bluesin voitto ratkesi voittolaukauskilpailussa.

Lähimmän kolmen viikon aikana joukkueet kohtaavat peräti neljästi. Jaossa on kaksitoista tärkeää pistettä molempien joukkueiden kannalta. Sarjataulukossa pisteen erolla peräkkäin oleville Bluesille (8.) ja Kärpille (9.) jokainen voitto olisi äärimmäisen tärkeä kuuden joukkoon sijoittumista ajatellen.

Kummatkin joukkueet aloittivat joulutauon jälkeen kahdella voitolla. Kumpi jatkoi voitollisena tänään?

Ratkaisu:

Avauserässä kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. Kärpät oli vaarallisempi tasakentällisin . Blues puolestaan pääsi yrittämään peräti kahdeksan minuuttia ylivoimalla. Isäntien alivoimapelaaminen oli todella hyvää ja aktiivista. Niinpä maalivahti Tomi Karhunen jäi kohtuullisen vähille torjunnoille. Bluesin maalivahti Patrick Galbraith esitti muutaman tärkeän patjatorjunnan, mikä puolestaan esti isäntien maalintekoyritykset.

Toisessa erässä päästiin jo maalienkin makuun. Bluesilla oli tilanteita heti erän alussa, mutta isännät aloittivat maalinteon Joonas Komulaisen toimesta ajassa 26.12. Pienikokoinen oululaishyökkääjä lapioi oman laukauksensa jälkeisen irtokiekon suurella sydämellä sisään. Blues tasoitti minuutin kuluttua. Dale Clarken ohilaukaukseen maalivahti Tomi Karhunen reagoi väärin. Niinpä kiekko tuli kuin tarjottimelle Kristian Kuuselalle, joka tälläsi tyhjään maalin 1-1-tasoituksen.

Kärpät hyödynsi yhden kolmesta ylivoimastaan. Juha-Pekka Haataja laukoi 2-1:een pitkän myllytyksen päätteeksi mailakäden puolelle yläkulmaan juuri ennen pelin puoliväliä. Syöttöpisteet merkattiin Ivan Humlille ja Jari Viuhkolalle.

Usein joukkueiden kohtaamisissa ratkaisu on jäänyt kolmanteen erään. Niin nytkin. Ensin kotijoukkue siirtyi 3-1-johtoon. Ivan Huml sai lahjana kiekon Ville Varakkaalta ja polkaisi läpi ja laukoi mailakäden puolelle ajassa 47.30. Vieraiden kuitti tuli taas minuutissa. Roope Talaja yllätti helposti etukulmasta Tomi karhusen ja tilanne oli 3-2. Kärpät teki illan toisen ylivoimamaalin kauniilla tavalla. Pitkän pyörityksen päätteeksi Julius Junttila ohjasi maalin Joonas Kemppaisen ja Kimmo Koskenkorvan mainiosta esityöstä 4-2:een. Blues kavensi ajassa 54.52. Ville Varakas kavensi ylivoimalla Kristian Kuuselan syötöstä 3-4:een.

Loppuhetkien yritys ilman maalivahtia ei enää tuottanut espoolaisille tasoitusmaalia. Niinpä Kärpät korjasi tärkeät kolme pistettä.

Kommentit:

- Ylivoima ratkaisi tänään. Me pelataan vieraissa ok, mutta ok ei vaan riitä. Me annettiin peli pois ja otettiin vähän huolimattomia jäähyjä. Kova rupeama Kärppiä vastaan ja tulossa, joten siten oli hyvä, että tuli paljon taklauksia ja löytyi taistelupareja, kertoi Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki viitaten joukkueiden tuleviin kohtaamisiin tammikuussa.

- Erittäin tiukka peli tänään. Ensimmäinen erä sotkettiin jäähyillä, mutta toisessa erässä päästiin peliin mukaan. Kolmannessa oltiin johdossa turhan passivisia, mutta taisteltiin kuitenkin hyvin loppuun saakka. Kahteen ylivoimamaaliin olen tyytyväinen ja se lisää varmasti itseluottamusta.

- Myös Huml (Ivan) näyttää olevan erittäin hyvässä nousukunnossa. Kaveri tekee omatoimisesti paljon töitä ja se näkyy myös jäällä. Häneltä on lupa odottaa jatkossa hyviä otteita, sanaili Kärppien huojentunut päävalmentaja Hannu Aravirta.

Muuta:

Bluesin Kärpissäkin pelannut laitahyökkääjä Kristian Kuusela sai täyteen kunnioitettavat 500 sm-liigapeliä.

Lähteet: YLE Urheilu - Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat