Suora

  • Elävä arkisto esittää

Riku ja Roope Riski siirtyvät Norjaan

Jalkapallon Norjan pääsarjan nousijaseura Hönefoss solmi torstaina kaksi merkittävää sopimusta, kun veljekset Riku ja Roope Riski siirtyvät seuran riveihin. Riku siirtyy Widzew Lodzista kolmivuotisella sopimuksella ja Roope puolestaan Cesenasta ainakin alkuun elokuuhun saakka ulottuvalla vuokrasopimuksella.

urheilu
YLE

- Tämä on iso ja iloinen asia saada kaksi näin lahjakasta pelaajaa HBK:n riveihin. Se että pystymme kilpailemaan paljon isommilla resursseilla operoivien eurooppalaisten seurojen kanssa osoittaa, että kansainvälinen tapamme ajatella harjoittelusta ja pelaamisesta tekee meistä kiinnostavan kehittymistien pelaajille, Hönefossin päävalmentaja Leif Gunnar Sterud sanoo seuran verkkosivuilla.

Hönefossin harjoituskausi alkaa ensi viikolla ja Riskin veljeksiä odotetaan mukaan heti harjoitusten alkaessa. Seuran sivujen mukaan parivaljakko ajaa viikonloppuna autolla Norjaan kotoa Turusta.

Riku, 22, aloitti viime kauden puolalaisessa Widzew Lodzissa, mutta siirtyi kesken kauden lainalle Ruotsin Allsvenskanin Örebrohon. Riku on pelannut urallaan myös neljä ottelua Suomen A-maajoukkueessa.

Roope, 20, puolestaan siirtyi tammikuussa 2011 italialaiseen Cesenaan. Peliaika Serie A:ssa oli kuitenkin kortilla ja viime kauden lopun hyökkääjä pelasi lainasopimuksella Veikkausliigaa kasvattiseurassaan TPS:ssä.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat