Suora

 • Jukolan viesti
 • Suunnistus Jukolan viesti
 • Suunnistus Jukolan viesti
 • Jukola tänään
 • Suunnistus Jukolan viesti
 • Jukola tänään
 • Jukolan viestin maaliintulo
 • Venlojen viestin kooste
 • Kooste Jukolan viestistä
 • Rallin MM, Sardinia, ek 17 - live
 • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
 • Rallin MM, Sardinia, Power Stage -live
 • Suomen vahvin mies, karsintakilpailu 2019

TPS umpitehoton - Kärpät voittoputkessa

TPS on viime peleissä pystynyt huonosti maalintekoon SM-liigassa. Hannu Aravirran piiskaama Kärpät teki onnistuneen 3-1-ryöstöretken Turkuun, kun se kesti lopun alivoimansa ja onnistui iskemään kaksi maalia.

urheilu
Julius Junttila laukoi Kärppien voittomaalin torstaina.YLE

Lähtökohdat

Uusi vuosi ja uudet kujeet, vaikkakin samalla kiekkokaudella. TPS avaa vuoden 2012 kotipelinsä pohjoisen ylpeyttä Oulun Kärppiä vastaan. Kaksi edellistä kohtaamista olivat menneet Kärpille, joten kotijoukkueella riittää kirittäävää. Varsinkin kun Kärpät raapii eteenpäin kolmen ottelun voittoputkessa.

Oululaisten hyökkäyshammasta rokottaa nuorten MM-joukkueessa hyökkäävät Miikka Salomäki ja Joonas Donskoi. Raahelaiskaksikon puuttuminen hyökkäysrivistöstä ei voi olla näkymättä. Myös puolustaja Ville Pokka edustaa Suomea nuorten kisoissa ja on pois Kärppien alakerrasta.

Tepsin ainoa nuorten kisalainen, puolustajajärkäle Rasmus Ristolainen, jättää myös aukon kotijoukkueen taisteluasenteeseen. Tepsin hyökkäysrivistö sai muutaman muutoksen tappiollisen JYP-pelin jälkeen.

”Köyhän miehen Selänne”, Kajaanin ikitaistelija Jarkko Hattunen nousee ykkösketjun laidalle tsekkien rinnalle. Vahalahti-Virtala-Anttila rymistelevät kakkoshyökkäysketjussa. Nelosen laidoilla nuoret Tepsiläiset, Santtu Huhtala ja Rasmus Kulmala.

Ratkaisu

Viiden minuutin kohdalla saatiin taas uusi liigamaalintekijä. Rasmus Kulmala sivalsi ranteella kotijoukkueen 1-0-johtoon. Avauserän lopulla Kärpät teki tasoituksen alivoimalla. Kimmo Koskenkorva karkasi maalintekoon, eikä erehtynyt.

Toinen erä oli maaliton.

Kolmannessa erässä, peliaikaa 53 minuuttia, Kärpät osui. Julius Junttila päätti Kärppä-hyökkäyksen ja siirsi Kärpät ensi kertaa johtoon tässä pelissä. Sitä ennen TPS pyöritti peliä ja myös ylivoimaa aika suvereenisti, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Viimeisellä minuutilla TPS pääsi taas ylivoimalle, kun Kärppien Juha-Pekka Haatajan vetämä kiekko meni ulos kaukalosta. Maalivahti pois ja kuusi kenttäpelaajaa jäälle. Ei maalia. Kärpät iski tyhjiin ja voitti 1 -3.

Kommentit

- No kivahan se oli se maali saada. Meinaan laittaa sen kyllä seinälle. Sain kiekon siniviivalla, otin rystyllä vastaan ja vedin. Neloskentästä on aika vaikea tehdä maaleja, kun tuota peliaikaa ei ole liikaa. Mentiin räväkästi vastustajaan kiinni, niin kuin oli ennen peliä puhetta. Kyllä nämä ovat eri pelejä, kuin junnupelit, kertoi 17-vuotias TPS:n ainokaisen maalintekijä Rasmus Kulmala.

Muuta

TPS on viime peleissä pystynyt huonosti maalintekoon. Se syö nyt joukkuetta ja miestä. Todennäköisesti Turkuhallin jäällä nähdään tulevina päivinä todelliset maalintekoharjoitukset.

Kärpille voitto oli neljäs peräjälkeen.

Lähteet: YLE Turku, Osku Laukkanen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat