Suora

  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

"Olemme hyvässä purjeessa" - Ässät jyrän alla

Kärpät on ollut viime SM-liigapeleissä täyttä rautaa. Lauantai ei tuonut poikkeusta. Hannu Aravirran oululaismiehistö kaatoi Porin Ässät ansaitusti maalein 4-2. - Olemme hyvässä purjeessa, myhäili Kärppien päävalmentaja.

urheilu
YLE

Ennakkoasetelma:

Kotijoukkue Kärpillä oli takana joulutauon jälkeen pelkkiä voittoja (4). Se oli nostanut kotijoukkueen jo kuudenneksi. Viimeksi oululaiset saalistivat täyden potin TPS:lta Turussa, vaikka olivatkin pelillisesti ahtaalla. Yksi merkittävä avaintekijä voittojen takana oli ollut hyvin pelannut maalivahti Tomi Karhunen. Vierailija Ässät sai pelinsä uomilleen kuluvalla viikolla. Erityisesti voitto HIFK:sta vieraissa nostatti porilaisten itsetuntoa.

Ässät oli ollut Kärpille tällä kaudella voittamaton. Porissa Ässien voittolukemat olivat 5-2 ja Oulussa 4-1. Pääosissa porilaisten voitoissa olivat olleet ulkomaalaispelaajat Tomas Zaborskyn johdolla. Löysikö Kärpät joukkueestaan sellaisen ässän, että kauden avausvoitto vieraista olisi mahdollinen?

Vieraat lähtivät peliin täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin torstaina Helsingissä. Kärpilläkään ei ollut kuin yksi muutos, tosin merkittävä sellainen. Voittoputken torjunut Tomi Karhunen vaihdettiin maalivahdin tontilta tervehtyneeseen Ville Hostikkaan, joka ei ole pelannut kuukauteen. Millaiset näytöt Hostikka kykeni antamaan?

Ratkaisu:

Kärpät aloitti vahvalla hallinnalla ja loi mukavasti tekopaikkoja ensimmäisellä viidellä minuutilla. Viimeistely jäi puuttumaan. Ajassa 7.20 otti Patrick Yetman turhan koukkausjäähyn. Minuutin ylivoimapelin jälkeen isännät tekivät komean avausmaalin. Kimmo Koskenkorva vei vauhdilla kiekon ja jätti selän takaa Julius Junttilalle, joka laukoi rannelaukauksen maalin kattoon. Maali oli miehen kahdeksas. Ilkka Mikkola merkkautti myös syöttöpisteen.

Kärpillä oli avauserässä lukuisa määrä mainioita paikkoja lisämaaleihin isäntien pelatessa kauden parhaan kotipelierän. Antti Raanta vieraiden maalissa venyi loistaviin torjuntoihin ja piti lukemat siedettävinä.

Toisen erän alkuun Kärpät hukkasi muutaman makean paikan. Se onnistui kuitenkin ajassa 23.39. Juha-Pekka Haataja ohjasi maalin kulmalta toisella yrityksellään 2-0 kauden seitsemännellä osumallaan. Ivan Huml ja Jari Viuhkola pohjustivat mainiosti maalin.

Sitten kotijoukkueen kiekollinen peli hieman sotkeentui jäähyihin, joita tuli erässä kolme kappaletta. Ässät ei kyennyt hyödyntämään ylivoimiaan , sillä kotijoukkueen alivoimapelaaminen oli todella aktiivista ja peittävää. Paras maalipaikka vieraista tuli Patrick Yetmanille, jonka ohjauksen hienosti Ville Hostikka torjui.

Kolmannessa erässä Ässät laittoi pelin tiukaksi. Kavennusmaali Kristian Kudrocin laukomana yllätti Ville Hostikan ajassa 43.15. Tasoitus syntyi aloituksen jälkeen erikoisella tavalla . Tomas Zaborsky yllätti nopealla reagoinnillaan koko kotijoukkueen tasoittaen ajassa 54.17.

Pekka Saarenheimon yksilösuoritus nosti isännät uudestaan voitonsyrjään ajassa 57.11. Nosto rystyltä 3-2 oli tärkeä niin kauden kolmannen maalinsa tehneelle Saarenheimolle kuin Kärpille. Ässät pääsi vielä yrittämään ilman maalivahtia 6v4 , kun Ilkka Mikkola sai rangaistuksen ajassa 58.29. Loistava alivoimapeli jatkui kotijoukkueella loppuun saakka. Ivan Huml napautti puolikentästä tyhjiin loppulukemat 4-2 vain 25 sekuntia ennen loppua.

Näin Kärpät onnistui ensimmäisen kerran tällä kaudella voittamaan Ässät. Voitto oli Kärpille viides perättäinen.

Kommentit:

- Meidän pelistä ei koskaan kannata lähteä kesken pois. Aluksi näytti siltä, että voitto tulisi helposti. Loppu oli sitten huikean jännittävä. Hyvässä purjeessa ollaan. Avauserä oli kauden selvästi paras meiltä. Hyvä draivi on joukkueella päällä, tuumi tyytyväinen Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta.

Ässien päävalmentaja Karri Kivi tunnusti isäntien paremmuuden.

- Kärpät oli valmiimpi tänään ja oltiin melkoisessa pyörityksessä kaksi erää. Lopussa oltiin päästä jatkoajalle, mutta sitä ei oltaisi ansaittu. Antti Raanta piti meitä kaksi erää mukana hyvillä torjunnoilla. Minusta Kärpät on vahvistunut niin paljon, että sitä voi pitää miltei vahvimpana finaaliehdokkaana, pisti Kivi paineita oululaisille.

Muuta:

Kärppien ilmoitus uuden maalivahdin Johan Backlundin pestaamisesta loppukaudeksi käynnisti spekulaatiot oululaisten maalivahtiosaston kokoonpanosta jatkossa.

Lähteet: Yle Urheilu - Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat