Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan

Roppo yllätyskortti - Kärpät hukkasi etsikkohetkensä

HPK voitti päätöserän 4-0 ja nousi alun suosta lopulta 5-2-voittoon hyvävireisestä Kärpistä. Yhden maalin alkukaudesta tehnyt Antti Roppo äityi jopa hattutemppuun. - 35 minuutin hyvä peli ei vain riitä, näki Hannu Aravirta.

urheilu
Hannu Aravirta.
Yle

Ennakkoasetelmat:

Kotijoukkue HPK sai vastaansa liigan kuumimman joukkueen, Oulun Kärpät. Kärpillä oli plakkarissa viisi perättäistä voittoa ja noihin voittoihin sisältyivät päänahat niin KalPasta kuin Ässistäkin. Kärppien voittaessa, Hannu Aravirrasta tulisi eniten SM-liigan runkosarjavoittoja napannut päävalmentaja.

Pallokerho lähti illan otteluun altavastaajana, vaikka olikin molemmat joukkueiden väliset tämän kauden kohtaamiset kuitannut itselleen lukemin 2-1. Isännät hakivat edelleen tasaista ja räväkkää 60 minuutin suoritusta, mitä tarvittiinkin, mikäli Kärpät mielittiin jättää pisteittä.

Tapahtumat:

Avauserä pelattiin täysin vieraiden komennossa. Kärpillä oli paikkoja useampaankin osumaan, mutta ainoastaan kerran kiekko lyötiin ritarimaaliin. Erän alussa Juha-Pekka Hytönen onnistui ylivoimalla, laukomalla kiekon HPK:n puolustaja Mathias Porselandin jalan kautta maalin perukoilla.

Toisen erän HPK aloitti selkeästi avauserää pirteämmin, mutta pelinkuvaan sopi kuitenkin hyvin se, että kesken kotijoukkueen painostuksen vieraiden Jari Viuhkola kirmaisi maalintekoon, vieden Kärpät jo kahden maalin karkumatkalle. HPK:n ylivoimapelin ongelmista kertonee se, ettei joukkue saanut aikaiseksi kunnollista ylivoimaa, vaikka pääsi pelaamaan peräti viisi minuuttia miesylivoimalla. Joukkueen tuhrittua ylivoimansa, HPK:n Antti Roppo ohjasi onnekkaasti kiekon ohi Ville Hostikan, kaventaen tilanteeksi 1–2.

Ottelu sai täysin uuden käänteen päätöserässä, kun nyt tahtipuikkoa heiluttikin kotijoukkue. Pallokerho voitti päätöserän peräti 4-0 ja kuittasi sarjapisteet lopulta itselleen. Päätöserässä Antti Roppo tehtaili kaksi ensimmäistä kotijoukkueen maaleista, sinetöiden samalla puhtaan hattutempun. Maalinteossa onnistuivat myös Niko Nieminen sekä Mathias Porseland, laukomalla loppulukemiksi 5–2 tyhjään Kärppä-maaliin.

Kommentit:

Harri Rindell / HPK

- Olimme latautuneet peliin, mutta pari jäähyä ja omamaali, niin sen jälkeen ei päästy edes omista pois. Annoimme järkyttäviä harhasyöttöjä omalla alueella.

- Meidän viiden minuutin ylivoimalla Kärpät loi pahimmat maalipaikat. Päätöserässä joukkue nousi onnenkin avustamana takaa ohi ja voittoon.

Hannu Aravirta / Kärpät

- Puolet ottelusta pelattiin hyvin ja tuolloin meidän olisi pitänyt johtaa 4-5 maalilla, mutta HPK taisteli hyvin. Kun olimme tappaneet viiden minuutin jäähyn, HPK sai toisessa erässä ”psykologisen” kavennusmaalin heti jäähyn jälkeen ja ottelu sai uuden luonteen.

- Vähän köpelö tappio meille. 35 minuuttia ei riitä, mutta opiksi pitää ottaa. Omaa voittosaraketta en ole miettinyt, mutta seuraavassa pelissä piikkipaikka on jälleen mahdollinen.

Antti Roppo / HPK

- Kaksi ensimmäistä erää Kärpät oli parempi ja hallitsevampi joukkue. Erätauolla painotettiin, että jalan pitää liikkua ja ajaa rohkeasti maalille. Peliä piti myös yksinkertaistaa. Omat kolme maalia maistuu todella hyvältä voiton lisäksi.

Muuta:

HPK:n slovakkihyökkääjä Marek Zakrapan palaa polvivamman jälkeen tositoimiin, pelaamalla keskiviikkona Kiekko-Vantaan riveissä Mikkelin Jukureita vastaan. Tämän jälkeen katsotaan pelaajan liigakunto.

Lähteet: YLE Urheilu - Ari Lahti, Hämeenlinna

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat