Suora

  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu

Kärpät taipui Oulussa - "Tappara oli parempi"

Tappara päätti kahden ottelun tappioputkensa jääkiekon SM-liigassa lyömällä Kärpät vieraissa 2-1. Todellinen taisteluvoitto ratkesi vajaat kolme minuuttia ennen loppua Miikka Männikön osumalla.

urheilu
Miikka Männikkö.
YLE

Ennakkoasetelmat

Joukkueet kohtasivat kuluvalla kaudella jo viidennen kerran. Voitot aiemmista kohtaamisista olivat Kärpille 3-1 (pisteet 9-3). Kärppien voittoputki katkesi tiistaina Hämeenlinnassa huonoon viimeiseen erään. Siitä huolimatta kotijoukkue lähti peliin selvänä ennakkosuosikkina.

Oululaiset kisaavat kuudennesta tilasta erittäin tasaisessa ryhmässä, jossa jokainen voitto on äärimmäisen tärkeä.

Tapparalle voitto oli myös tärkeä, mikäli joukkue elättelee toivetta pudotuspeleistä. Sitä toivetta tukisi juonen löytäminen ylivoimapeliin. Ennen iltaa Tappara oli tehnyt 18 vieraspelissään ainoastaan kolme ylivoimamaalia.

Kärpät ei vielä laittanut maalivahdin tontille uutta hankintaansa Johan Backlundia, jonka avausta saataneen odotella ensi viikkoon. Puolustuksesta puuttui hurjia minuutteja pelannut ja juuri vuoden jatkosopimuksen tehnyt Oscar Eklund, joka varotoimena huilasi. Nuorista kisaleijonista paluun kokoonpanoon teki oululaisilla Joonas Donskoi laitahyökkääjän paikalle.

Isäntien päävalmentaja Hannu Aravirta metsästi SM-liigassa 380. voittoaan varsinaisella peliajalla. Sillä oli mahdollisuus siirtyä yksin valmentajien voittolistan kärkeen. Nyt hän oli tasoissa Hannu Jortikan kanssa.

Ratkaisu

Avauserässä kotijoukkueen otteista tuntui tunne puuttuvan. Niinpä Tappara pääsi hallitsemaan. Vieraat saivat yrittää kolmesti ylivoimalla, tuloksetta. Tapparan ylivoimapeliä kuvasi maltin ja itseluottamuksen puute.

Myös kotivahti Ville Hostikka oli hyvässä vireessä. Lähimpänä maalintekoa oli oululaisten Ivan Huml, jonka jäänuoliainen kopsahti alivoimalla tolpasta kentän puolelle.

Kotijoukkue tuntui toisen erän alussa hieman piristyvän, mutta se jäi lyhytaikaiseksi. Tapparalla oli pelissään enemmän tunnetta. Niinpä se pelin avausmaalin vääntikin ajassa 37.39.

Vieraat loivat paineen isäntien maalille ja lopulta Olli Palola nosti kiekon yläkulmaan. Viktor Ekbom ja Jarkko Pyymäki pohjustivat maalin. Palolalle maali oli kauden neljäs, Ekbomille syöttö toinen ja Pyymäelle koko kauden ensimmäinen pistemerkintä.

Kolmanteen erään Kärpät löysi vihdoin hyvän temmon. Tasoitus syntyi ajassa 46.07. Jan Snopek kurotti yhdellä kädellä Ivan Humlin syötön ohi maalivahti Juha Metsolan.

Ottelu ratkesi kuitenkin kotijoukkueen kahteen karmaisevaan virheeseen kiekollisena omassa päädyssä, Miikka Männikkö laukoi suoraan Aleksander Barkovin syötöstä takakulmaan Tapparan voittomaalin ajassa 57.08.

Kommentit

Tapparan päävalmentaja Risto Dufva oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

- Parempia oltiin tänään. Olisi voitu ratkaista peli jo aikaisemmin. Joukkueella on nyt hyvä jakso ja hyvä liike. Lopussa oli vielä päättäväisyyttä isäntien tasoituksen jälkeen ratkaista peli, makusteli Dufva tyytyväisenä.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta tunnusti Tapparan paremmuuden.

- Tappara oli parempi tänään. Heillä oli työhaalarit päällä. Me ei oltu valmiita tänään, vaikka kolmannessa erässä päästiinkin mukaan peliin. Harmi, että peli ratkesi löperöön virheeseen, tuskaili Aravirta.

Muuta

Kärpät ilmoitti pelin jälkeen jatkaneensa Ivan Humlin sopimusta kattamaan myös kaksi seuraavaa kautta.

Lähteet: YLE Urheilu / Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat