Suora

  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpät murskaava - Aravirralle juhlavoitto

Bluesin alavire jääkiekon SM-liigassa jatkui, kun Kärpät haki kaksi maalia tehneiden Juha-Pekka Haatajan ja Julius Junttilan johdolla 6-1-voiton Espoosta. Voitto oli Hannu Aravirralle 380:s SM-liigan runkosarjassa, millä hän siirtyi yksin tilaston kärkeen ohi Hannu Jortikan.

urheilu
Hannu Aravirta.
YLE

Ennakkoasetelmat

Bluesin ja Kärppien kohtaamiset viime vuosina ovat olleet kiihkeitä, samanlaista vääntöä olisi Espoon illassa luvassa tänäänkin. Joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla 7 ja 8, joten pisteillä olisi suuri merkitys.

Kärpät pelasi edellisiltana Tapparaa vastaan. Pystyykö Blues hyödyntämään oululaisten mahdollisen väsymyksen, se on lopputuloksen kannalta ratkaisevaa. Bluesin maalivahtipeli on arvoitus; kahdella molarilla oli yhteensä yhdeksän liigapelin kokemus.

Ratkaisu

Kärpät oli hereillä ja käytti Blues-vahti Lars Voldenin haparoinnin. Avauserän jälkeen Kärpät johti 4-0 ja peli oli käytännössä ohi.

Oululaiset hieman löysäilivät kahdessa viimeisessä erässä, mutta espoolaisten hallinnasta huolimatta ei kotijoukkue päässyt peliin mukaan.

Kärpät oli kaikessa parempi ja otti ansaitun voiton. Juha-Pekka Haataja ja Julius Junttila olivat oululaisten suurimmat syömähampaat. Molemmat tekivät kaksi maalia.

Kommentit

- Hyvin oltiin valmiita, vaikka eilen pelattiinkin. Nyt pelataan sarjan kannalta tärkeitä pelejä. Olihan se mukava, kun pojat järjestivät tällaisen juhlaottelun, myhäili Kärppä-luotsi Hannu Aravirta.

- Ei oltu hereillä ja Kärpät rankaisi. Ei tässä ole paljon muuta kuin parannettavaa. Keskiviikkona Jokereilta otetaan kolme pistettä, sanoi Bluesin Ville Varakas.

Muuta

Espoossa ottelu seurasi tällä kertaa yli 5 000 katsojaa, mutta kotijoukkueen otteet eivät saaneet faneja riehakkaaseen tunnelmaan. Kärppien voitto nosti Hannu Aravirran kaikkien aikojen liigavalmentajaksi; "Aralla" on nyt 380 liigavoittoa varsinaisella peliajalla.

Lähteet: YLE Urheilu / Petri Viljanen, Espoo

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat