Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma

"Olen aika hyvä uskomaan itseeni"

Jarkko Niemisen huikea turnausviikko Sydneyssä palkittiin sunnuntaina uran toisella kaksinpelin ATP-turnausvoitolla. Nieminen selvitti tiensä turnausvoittajaksi karsintojen kautta, mikä on harvinaista vaativalla ammattilaiskiertueella.

urheilu
EPA

Edellisen kerran karsija on voittanut ATP-turnauksen vuonna 2009 Pietarissa, jolloin Ukrainan Sergei Stahovski juhli turnausvoittoa. Nieminen oli turnausjärjestäjien haastattelussa syystäkin helpottunut mies.

- Yritin keskittyä ja voittaa jokaisen pisteen. En ole pärjännyt ATP-finaaleissa, mutta en mielestäni ole pelannut niissä mitenkään huonosti. Tänään uskoin voittooni paljon, koska pelini on ollut täällä niin hyvässä kunnossa. Edellisestä turnausvoitostani on jo monta vuotta ja monta finaalia, mutta olen aika hyvä uskomaan itseeni, totesi Nieminen ottelun jälkeen.

Nieminen kertoi hyvän vireensä johtuvan pitkästä aikaa onnistuneesta joulutauosta.

- Minulla on alla yksi parhaista harjoituskausistani. Pysyin terveenä ja pelasin koko joulukuun tosi hyvin treenaten kovaa. Olen ehkä myös rennompi ja kokeneempi nyt, eikä minulla ole enää mitään todistettavaa itselleni, pohti 30-vuotias Nieminen.

Kaksinpelin lisäksi Nieminen urakoi Sydneyssä myös nelinpelissä, jonka loppuottelu pelattiin pian kaksinpelifinaalin jälkeen. Nieminen taipui finaalissa australialaisparinsa Matthew Ebdenin kanssa USA:n Bob ja Mike Bryanille. Nelinpelin maailmanrankingin ykköspari oli parempia erin 6-1, 6-4.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat