Suora

  • Zakopane, miesten kilpailu
  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Käsittämätön NFL-draama - 49ers pudotti Saintsin viime sekunneilla

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan pudotuspelien toinen kierros alkoi uskomattomalla näytöksellä. Liudan ennätyksiä runkosarjassa tehnyt New Orleans Saints nousi ensin sillasta San Francisco 49ersia vastaan vain huomatakseen voiton luisuvan käsistä yhdeksän sekuntia ennen loppua.

urheilu
EPA

Ennakkoasetelma otteluun oli selvä - 49ersin rautainen puolustus vastaan Saintsin ennätyksiä tehtaileva hyökkäys. Ottelun alku ei kuitenkaan noudattanut tätä kaavaa. New Orleans eteni tuttuun tapaansa väkevästi eteenpäin, mutta maalin läheisyydessä tapahtui jotain odottamatonta. Saints rähmäsi ja kotijoukkue San Francisco sai mahdollisuutensa.

Avauspisteet nähtiin ensimmäisen neljänneksen puolivälissä. 49ers-pelinrakentaja Alex Smithin syöttö tavoitti Vernon Davisin, joka pinkoi 49 jaardin touchdownin. Samalla San Francisco sai vieraista henkisen yliotteen. Heti seuraavaksi joukkue nimittäin katkaisi Saints-pelinrakentaja Drew Breesin syötön ja pääsi muutaman jaardin päähän maalialueesta. Michael Crabtree juoksi td:n ja peli oli jo 14-0 San Franciscolle.

Ja jos ei tämä ollut tarpeeksi New Orleansille, laittoi se itsensä entistä tukalampaan asemaan heti perään. Courtney Roby rähmäsi heti aloituspotkun ja kotijoukkue pääsi aloittamaan 13 jaardin päässä maalista. San Francisco joutui tyytymään potkumaaliin, mutta tilanne oli 17-0 isäntien hyväksi.

Kuten monesti on jo nähty aiemmin kaudella, Saints pystyy nousemaan tukalistakin paikoista. Jimmy Grahamin nopea touchdown ja lähes heti perään Marques Colstonin juoksu maalialueelle kavensivat tilanteeksi 17-14. Nämä olivat myös taukolukemat.

San Francisco pääsi aloittamaan toisen jakson, mutta joutui luopumaan pallosta nopeasti. New Orleans ei kuitenkaan pystynyt käyttämään tilaisuuttaan, sillä se rähmäsi pallon ja kotijoukkue pääsi loistavaan paikkaan - 26 jaardin linjalle. Saintsin puolustus oli rautaa ja 49ers joutui jälleen tyytymään David Akersin potkaisemaan 41 jaardin maaliin. Tilanne 20-14. Kolmannen neljänneksen loppu oli puolustusten näytöstä ja molemmat joutuivat turvautumaan lentopotkuihin kerta toisensa jälkeen.

Päätösneljännes tarjosi NFL-draamaa parhaimmillaan, sillä johto vaihtui peräti neljä kertaa. Molempien ensin onnistuttua potkumaaleissa Darron Sproles juoksi komean 44 jaardin touchdownin ja New Orleans johti ensimmäistä kertaa. Juhlat olivat lyhytkestoiset, sillä 49ers-pelinrakentaja Smith harhautti Saints-puolustusta juoksemalla itse td:n seuraavassa hyökkäyksessä.

New Orleansilla oli tässä vaiheessa muutama minuutti aikaa ja alku oli erinomainen. Breesin syöttö omalta kenttäpuoliskolta tavoitti Jimmy Grahamin, joka vältti kahden pelaajan taklaukset ja juoksi maalialueelle - tilanne 32-29 New Orleansille. Koko hyökkäykseen meni vain 34 sekuntia. Jälkeenpäin ajateltuna se kävi liian nopeasti, sillä San Franciscolle jäi noin puolitoista minuuttia armonaikaa ja sehän riitti.

Smith auttoi joukkueensa eteenpäin hienolla yhteispelillä laitahyökkääjä Davisin kanssa, joka tuotti 47 jaardia. Yhden lyhyemmän pelin jälkeen Smith tavoitti jälleen Davisin - tällä kertaa touchdownin arvoisesti ja ottelu oli ratkennut huikean jännitysnäytelmän jälkeen. Davis koppasi 14 jaardin syötön yhdeksän sekuntia ennen loppua eikä Saintsilla ollut enää mahdollisuuksia. Lopputulos 36-32 San Franciscolle.

Joukkueiden merkittävämpänä erona olivat pallonmenetykset. New Orleans menetti hallinnan peräti viisi kertaa rähmäysten ja syötönkatkojen vuoksi. Breesin tilastot tappiollisessa ottelussa olivat huikeat: 462 jaardia, 4 touchdownia ja kaksi syötönkatkoa. New Orleans ei vieläkään ole voittanut vierasottelua pudotuspeleissä seurahistoriansa aikana.

Breesiltä moisia tilastoja on totuttu näkemään, mutta ei 49ersin Alex Smithiltä. Pelinrakentaja osoitti kuitenkin kykynsä oikeassa paikassa heittämällä 299 jaardia ja kolme touchdownia, eikä syötönkatkoja. San Franciscolle voitto pudotuspeleissä on ensimmäinen yhdeksään vuoteen. Seuraavaksi joukkue kohtaa voittajan otteluparista Green Bay Packers-New York Giants.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat